I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Lite vidare landskap på Tjärö

Förra inlägget handlade om intima landskap på Tjärö. Nu blir det lite större vyer, för en del bilder i alla fall. Tjärös nordöstra del, Kalven, innehåller bland annat en stor kal klippa med flera stensamlingar på. Jag tycker de är så fina, men besvärliga att göra rättvisa på bild. Jag har försökt med en hel grupp stenar, delar av grupper, färg och svartvitt i det här inlägget.

#1

Man kan utnyttja spruckna stenar på olika sätt.

#2

#3

#4

#5

#6

Det blev många bilder på det här gula trädet. Det här är det sista för dagen och den bästa enligt mitt tycke, vilket ni ju inte har en aning om som bara får de den här!

Inlagt 2014-10-25 09:17 | Läst 2932 ggr. | Permalink
Jag kan också uppskatta sådana här stenblock. Det är sådant som överlever mer än en generation. Jag tycker allt de svart/vita bilderna gör sig bättre än de färgade, men sådant är ju mycket en smaksak.
Svar från Bjarne 2014-10-25 17:19
Tack Ingemar! Jag håller med dig. Kanske skulle gjort alla stenbilderna svartvita.
Hälsningar, Bjarne
Härlig natur på Tjärö, gillar nog dom svv bäst, dom är riktigt fina - den läckra himlen gör nog sitt till. Ha en fin helg, LO
Svar från Bjarne 2014-10-25 17:19
Tack LO! Ja, nu är ni två som tycker lika och det ligger helt klart mycket i det.
Ha det bra!
Bjarne
Fina bilder på bumlingarna, Bjarne! Gula trädet med fåren var också snyggt!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-10-25 18:45
Tack så mycket för kommenaren, Niklas! Kul att höra vilka du gillar bäst.
Hälsningar, Bjarne
God afton Bjarne! Nu tar jag mig äntligen tid för en högtidsstund bland den andra halvan av dina Tjäröbilder!
Första bilden är riktigt intressant. Dels den spruckna stenen med björken, dels de olika formerna, färgerna och skillnader mellan ljus och mörkt. Det ljusa gräset i bakgrunden bidrar starkt till djupet i bilden.
Av de två färgbilderna på stenarna på Kalven gillar den första bäst. Bättre färger och intressantare moln på himmeln och ett underbart djup. Får en känsla av att du "ljusat upp" stenarna ganska mycket i bild tre, tycker att den saknar det enligt mig rätta stinget i färgerna.
Av de två svartvita bilderna från Kalven är det även här den första bilden jag gillar bäst. Den har bra separation i gråtonerna och en synnerligen intressant himmel. I bild 5 går markens och stenarnas gråtoner delvis i varandra (övergången från bakkanten på de främre stenarna och marken) vilket känns konstigt. Tror att just den hade vunnit betydligt på att visas i färg, men själva kompositionen skapar totalt sett ett fint djup i bilden.
Ett gult träd på en ö känner jag igen som motiv! Till skillnad från Hanö förra året har du belönats med två lite lagom nyfikna djur som krydda i kompositionen, även om en gömmer sig för den farlige(?) fotografen!
Nu finns det ingen återvändo: dags att utse favoritbild! Det blir nr 2 som är totalvinnare och ett plus i kanten för nr 3 (där jag bedömer att du gjort rätt val att visa den i svartvit!). Ha det gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-10-29 19:39
Tack så mycket för din intressanta kommentar, Ulf! Jag håller med om din analys av stenbilderna från Kalven. Kanske kunde femte bilden blivit bättre med en annan svartvit konvertering, där jag hade dragit annorlunda i färgspakarna. Frågan är om du menar 2 och 4 som favoriter, dels med tanke på texten och dels att du skrivit att den är svartvit? Hur som helst är nog fyran min egen favorit.
Ha en bra fortsättning på veckan!
Bjarne
Fotodagar 2014-11-04 17:49
Jovisst är det nr 2 och 4 jag menar! /Ulf