I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Strøget är en gata nästan utan bilar

Dags för lite gatufoto i svartvitt igen. Denna gången några bilder från den danska huvudstaden och dess kända gågata Strøget.

#1

Skönt gäng på bänk.

#2

Här trodde jag först att jag fotade i smyg. Knappast! Skåpbilen är inte snygg på bilden, men den hade varit värre i färg - knallröd! Snygg frisyr på den vänstra killen, eller vad tycks?

#3

Fortfarande varmt nog att fika ute. Bilderna är från september.

#4

Telefonpaus. Vad funderar mannen på?

Inlagt 2014-11-21 14:35 | Läst 3011 ggr. | Permalink
Behagligt utan färg ibland som dina fina från intressant gata!
Svar från Bjarne 2014-11-22 09:44
Tack för kommentaren, Danne! Det är kul att gå på Strøget.
Hälsningar, Bjarne
Sköna bilder som gjorde sig mycket fint i svartvitt!
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2014-11-22 09:44
Tack så mycket för kommentaren, Helén!
Ha det bra!
Bjarne
Sköna bilder från ett ovanligt lugnt Ströget, ja där kan man hitta mycket fint att plåta, gillar tvåan bäst, bilden med tågluffarna (ser det ut som) skönt när dom ger en sån positiv feedback. Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-11-22 09:45
Tack för det LO! Jo, det var en vardagsförmiddag, så det var ingen trängsel. Kul att du gillar "tågluffarbilden"!
Ha det gott!
Bjarne
Kul med lite Köpenhamnskt gatufoto, Bjarne!
Brukar inte gilla v-teckenbilder, men den här var kul!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-11-22 09:46
Tack så mycket Niklas! Visst är det sköna typer i andra bilden.
Hälsningar, Bjarne
God söndagskväll! Denna helgen har jag avstått från att åka till Köpenhamn och julmarknaden på Tivoli. Hustrun och hemmavarande barnet tog via Lund ("hämtade upp" studerade dotter) och har varit där under dagen. Jag tyckte det räckte med storstadspuls i fredags!
Första bilden är en trevlig och på sätt och vis stillsam bild, men den får liv av mannen på soffan som pekar mot något. Undrar vad? Fin gråtoner i denna och de övriga bilderna!
Andra bilden har jag svårt för av två skäl, dels att killarna så tydligt har upptäckt dig och visar segertecken (att killarna har häftig frisyr och kläder räcker väger inte upp detta), dels att skåpbilen nästan får plats. Fungerar inte för mig att den kör nosen i kanten. Men bra att du gjorde bilden svartvit!
Även bild tre andas stressfri tillvaro. Lite synd att den tredje personen delvis är skymd, är nyfiken på vad hon(?) gör. Troligen äter eller tar en kaffeslurk, men vill se mer av hennes ansikte. Men gatufotografi är svårt, en potentiell bild dyker och försvinner lika fort, svårt att få alla delar i bilden på plats under sådana förutsättningar!
Fjärde bilden visar tre personer som står tämligen nära varandra med de verkar inte ha någon relation till varandra. Alla upptagna med sitt. Ja, man kan undra vad mannen med händerna i byxfickorna funderar på. Och med vem tjejen pratar med och om vad. Kanske shoppingfynden?
Ja, favoriten blir den första bilden (vilken du kanske anat av kommentarerna)!
Ha en go' vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-11-23 21:29
Hej Ulf! Jaså, det har blivit en tur till Skåneland den här helgen. Verkar som döttrarna börjar bli lite utspridda, men så blir det ju när de når en viss ålder.

Jag var lite fundersam på om jag totat lite för långt ifrån för att första bilden skulle bli riktigt intressant, så det var kul att du valde den till favorit. Jag är också "sur på" skåpbilen i bild två, men jag har inga direkta problem med v-tecknen. Visst, skall man vara petig kanske man inte får interagera med motiven vid "äkta" gatufoto?

Håller med om kommentaren om tredje bilden också, att en person är skymd. Det hade varit klart bättre om hon hade synts.

Ha det bra i veckan!
Bjarne