I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kallt vid Stenshuvud

Så kom den då till slut, kylan. Fast den har ju redan försvunnit i och för sig. Det blev en ganska kall fotoutflykt till Stenshuvuds nationalpark och jag frös både om kroppen och fingrarna som skulle hålla på med kameran. Kanske bidrog det låga tempot, för det var ju inte så kallt egentligen, eller så är vi skåningar lite veka och ovana vid kyla! Det blev i alla fall en trevlig vandring runt berget med kompisen Håkan.

#1

"Bakom huvudet" ligger alkärret Mossen.

#2

Snön framhävde formerna på denna "Alien".

#3

Spännande mönster i isen.

#4

Vid Krivareboden rinner en liten bäck ut i havet.

#5

Vackert ljus över havet.

#6

På havssidan av "huvudet" är naturen dramatisk med mycket klippor. Jag tvekade länge på om den här bilden gör sig bäst i färg eller svartvitt. Det fick bli en tonad svartvit.

#7

Nu glömde jag namnet på den här platsen. Jag tror det var något med "port". Verkar kunna stämma...

#8

Vid Hällevik finns ett arboretum med exotiska träd.

#9

Hos fiskaren i Hällevik.

#10

Två bockar. Jag drog på smilbanden när jag såg det här motivet. Är det kanske bara jag som har snuskig fantasi?

Inlagt 2015-01-02 11:23 | Läst 1129 ggr. | Permalink
Fina bilder från vår senaste skånska istid! Inte konstigt att du frös, vi fick ju en temperatursänkning runt tjugo grader i julklapp!

Tredje bilden med is och infrusna löv gillar jag! Och sjätte, en adventsstjärna i granit? Eller vad nu Stenshuvud består av. Sista är kul! Småbockar på gång ser det ut som! ;-)
Svar från Bjarne 2015-01-05 10:20
Tack för kommentaren Christer! Kul att höra vilka du gillar bäst. Jag har inte stenkoll (!) på bergggrunden vid Stenshuvud, men det ser ut som granit i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
Härliga natur- och kulturbilder, Bjarne!
Idag gillar jag löven och isen samt näten med snö på bäst!
/Niklas
Svar från Bjarne 2015-01-05 10:22
Hej och tack Niklas! Okej, två "röster" på löven. Verkar som de faller folk i smaken. Ärligt talat var jag tveksam när jag tog bilden och kontrasthöjning behövdes för att det skulle bli nå't vettigt.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Stenhuvud en vintrig dag verkar vara minst lika kul och inspirerande som en vårdag, fast det är onekligen skönare att fotografera på våren...
En underbar massa krokiga stammar i första bilden. Dessutom en trevlig förgrund i form av den lilla ön som är omgärdad av snöbelagd is (antar jag det är). Detta kompletteras av ett fint ljus.
Den andra bilden domineras av det fantasieggande rotsystemet. Snyggt! Kanske hade vunnit ytterligare i svartvit?
Den tredje bilden har två lager av mönster, dels löven, dels ishinnan. Vet inte om du använt polfilter, men det är bra att det syns lite reflexer. Abstrakt och spännande motiv!
Rinnande vatten med lagom sudd och trevlig gröna "fläckar" i nedre vänstra hörnet i fjärde bilden. Klassisk komposition som alltid fungerar.
Femte bilden lyfts av det mycket snygga ljuset, men även kompositionen är fin. De små fläckarna med pudersnö på stenarna och marken är mycket trevliga.
Enligt min syn verkar det vara rätt val med svartvit i sjätte bilden (hur jag nu kan anse det utan att ha sett färgversionen!), men toningen är jag inte överens med dig om. Hade här hellre sett en hårdare kontrast i bilden.
Motiven i den sjunde bilden har jag också i mina samlingar, men den bilden är tagen i slutet på maj 2010. Men utsnittet är det samma! Ljuset i horisonten och pudersnön lyfter bilden.
Spännande rötter i "åttan", men bilden når inte riktigt fram till mig.
Fiskenäten i två olika färger är en höjdarbild, till stor del tack vare snön (även i denna bild...), men det hade varit en intressant bild även utan spåren från kung Bore.
Ja Bjarne, din fantasifulla tolkning var inte omedelbart uppenbar för mig, men visst, så kan man tolka bilden!! Fin svartvit konvertering som passar bilden bra.
Vinnarbilden i mina ögon är nummer 1, med nummer 5 som andrapristagare!
Ha en god fortsättning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-01-06 20:17
Hej Ulf! Ja, Stenshuvud är vackert året om. Jag tyckte inte jag kommit hem med jättebra bilder, men jag fick väl några okej i alla fall. Skulle kanske dragit lite mer i klarhets-reglaget i sexan. Mer vanlig kontrast gjorde att bakgrunden blev mer entonig. Inget att invända mot ditt favoritval. Andra bilder än de andra två valt, men det är bara kul att man gillar olika bilder.
Ha en bra fortsatt vecka, som kanske innehåller jobb några dagar...!
Bjarne