I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Fortfarande ingen rea

Ja, det blev lite fler bilder från den spontana frostiga skogspromenaden (istället för mellandagsrea) som förra inlägget handlade om. De kommer här.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2015-01-06 20:07 | Läst 1268 ggr. | Permalink
Fina frostiga foton! Fyran är fin, och femman. Övriga gillas även de.
Mellandagsrea, ja... Jag var in om Clas Ohlson en av mellandagarna. Det gick tämligen fint utan trängsel, men både på vägen in och hem var det kö upp på motorvägen och fram till Media-Markt, El-giganten och dom. Tur att man kunde svänga av... ;-)
Svar från Bjarne 2015-01-07 20:06
Tack så mycket Christer! Jo, jag vet precis vid vilka rondeller det brukar bli kö. Skönt att Clas Ohlson var drägligt i alla fall!
Hälsningar, Bjarne
Det där såg betydligt trevligare ut än att springa på mellandagsrea.
Frostigt och snyggt.
Svar från Bjarne 2015-01-07 20:07
Tack Margareta! Det var mycket trevligare!
Hälsningar, Bjarne
Frosten lyser med sin frånvaro i mina trakter, men det kom en laddning snö i natt, den blir nog inte gammal. Rea skall man hålla sig ifrån, sådant tar bara tid:)
Svar från Bjarne 2015-01-07 20:07
Det kommer nog Ingemar! Var bara lugn!
Hälsningar, Bjarne
Bjarne, ytterligare en fin svit frostiga bilder som det bara är att njuta av en dag som denna när vädret är superslaskigt och det börjat blåsa ganska ordentligt.
Redan första bilden är mycket tilltalande. Bilden vilar tryggt på stenmursbasen och den fallna krokiga stammen i blek vintersol är snygg. Även bakgrunden, lite lagom ur fokus, är intressant - inte minst de solbelysta fläckarna.
Andra bilden har lite olika former där den spetiga stenen dominerar på ett fint sätt. Men jag måste ta upp det belysta strået i nedre vänstra delen: den stör mitt ögat ganska mycket. Sedan känner jag till att det gärna ska finnas något i bilden som "stör" och som därmed gör att blicken återvänder. Men jag är för min del tveksam om ett enskilt avbrutet strå förtjänar att återvändas till... Så var det sagt, antar att det inte var oväntat! :-)
Trean har ett stort djupt som byggs upp av stenmuren i förgrunden. En trevlig bild, men det finns starkare bilder i sviten!
En av de starkaste bilderna är den fjärde! Fina solbelysta gröna bokstammar där de korslagda omkullfallna träden är den stora intressepunkten. Funderar på om bilden vunnit på att beskäras lite i högerkanten... ja, jag lutar åt det.
Den femte bilden är fin, ormbunksblad är verkligen fotogeniska, men synd att solen inte letade sig fram lite mer.
Den sista bilden har tacksamt fått ordentligt med solljus som gör att det slår gnistor om de spröda grenarna. Det kvadratiska formatet passar bra, likaså det korta skärpedjupet.
Kontentan av detta resonemang och tyckande är att den bild jag gillar bäst är fyran, följt av ettan och sexan!
Hoppas du klarar dig från elavbrott eller andra tråkigheter i blåsten! /Ulf
Hej Ulf! Tack för kommentaren. Jo, jag tänkte på grässtrået i andra bilden redan från början, så kommentaren är inte oväntad. Normalt klonar jag inte bort saker i bilderna, men man kan fundera på vilket som är rätt i det här fallet.

Jag hade nog på känn att bild fyra skulle kunna bli din favorit. Andraplatsvalen känns inte förvånande heller.

Vi klarade oss utan strömavbrott den här gången, och det är ju skönt. Det har tagit i ordentligt under natten och blåser en del fortfarande. Risken är alltid att en del av de skogsvägar jag brukar gå på kan vara blockerade. Det får vi se. Hoppas ert hus och trädgård har klarat sig utan skador.

Ha en bra söndag!
Bjarne
Fotodagar 2015-01-13 20:19
Hej Bjarne! Vi klarade oss bra från stormen. Har bara sett ett och annat träd i skogarna lite norröver som inte klarat sig helskinnade från stormens härjningar. Det jag tänkte mest på kring strået i bild 2 var inte att det fanns där och var avbrutet utan att det var så ljust, en solstråle lyckades tydligen träffa det. Kanske lite pensel varit tillräckligt. Kloning vore att ta i. Jag har samma utgångspunkt som du vad gäller kloning!
Ha en go vecka! /Ulf