I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Rörigt i Solna

Jag kör 5:2-diet sedan en tid tillbaka, och det innebär att jag inte alltid går med kollegorna och äter lunch. Jag hade en sådan dag när jag var på besök på vårt kontor i Solna. Det blev en Allévo-bar och en promenad istället. I närheten av Huvudstaledens broar upptäckte jag bland annat en del intressanta rör, som verkligen ville bli förevigade på minneskortet!

#1

#2

#3

Det här hade jag velat utforska mer, men enda chansen var att fota genom ett staket.

#4

Inlagt 2015-06-14 11:23 | Läst 2603 ggr. | Permalink
Du fångade, trots staketet, de rostiga rören fint mot den grå klippbakgrunden!
Platsen verkar spännande för vidare utforskning om tillfälle ges.
Svar från Bjarne 2015-06-15 20:30
Tack Lars! Jag kommer säkert att få fler tillfällen vid den platsen.
Hälsningar, Bjarne
Härliga råa bilder du bjöd på idag o bron där har jag också plåtat någon gång! Ha det gott!
Svar från Bjarne 2015-06-15 20:30
Tack för kommentaren Danne! Jo, visst hade du en bild av bron för några veckor sedan?
Hälsningar, Bjarne
Vilken tur att du gjorde som rören ville! :-)
För det blev ju trevliga bilder!
/Niklas
Svar från Bjarne 2015-06-15 20:31
Ja, så kan man också se det! Tack så mycket Niklas.
Hälsningar, Bjarne
Jag har alltid tyckt att det verkar lite rörigt i vår huvudstad, dina bilder bevisar att jag har rätt:)
Svar från Bjarne 2015-06-15 20:31
Hehe - ja, det var inte svårt att bevisa!
Hälsningar, Bjarne
Sköna bilder Bjarne! =)
Svar från Bjarne 2015-06-15 20:32
Tack Heléne!
Hälsningar, Bjarne
Hej hej Bjarne! Fotografering kan kanske vara ett bra sätt att styra bort uppmärksamheten från matens lockelser och istället göda kroppens mer intellektuella skrymslen och vrån!?
Om jag inte ser helt galet är de två första bilderna tagna på samma plats men motivet är fotograferat med olika kompositioner. Utöver att du stått på olika platser har bilderna olika karaktär. Hur som helst, ettan är mer dokumentär, medan tvåan är mer, jag vad ska jag kalla det..., konstnärlig(?). Då tänker jag inte på graffittin, utan att du har en stram kompromisslös komposition utan att tillåta att blicken far utanför bildkanten. Som du nog anar föredrar jag tvåan framför ettan.
Rost är riktigt trevligt så länge den håller sig borta från min cykel och bil! Förstår att du gärna hade utforskat dessa rör mer. Du hade säkert fått till några riktiga pangbilder. Men även den bild du fick med dig från lunchturen är riktigt trevlig, där det lilla röret med en del kvarvarande blå färg livar upp bildytan.
Så har du förevigt en bro, trafikverkare som du är! Eller är det kommunen som är väghållare här? Trevlig bild även det, där jag uppskattar randningen i betongen och kontrasten mellan naturens mjuka linjer och artefaktens mer strikta former.
Tänk att en liten promenad på lunchen kan ge så fint bildutbyte! Den ur min syn mest vinnande bilden i denna kvartett är nummer två. Bild tre får andra platsen. Det blev således två "röriga" bilder som vinner mitt gillande, kanske ett utslag av tillståndet i mitt huvud!? :-)
Ha en riktigt bra vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-06-30 18:49
Tjenix Ulf! Ja, jag kan göra vad som helst (nåja, nästan) för att slippa tänka på mat! Helt riktigt är de två första bilderna tagna vid samma plats. Hmm, där satte du mig på pottkanten. Ja, vem är väghållare för Huvudstaleden? Ingen aning faktiskt. Jag är helt enig med dina favoritval. Av det kan jag dra slutsatsen att det inte är så rörigt i ditt huvud. Om det är det, så är det tydligen lika illa för mig!

Ha det gott de närmaste somriga dagarna!
Bjarne