I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

På väg åt sydost passerade vi Forsakar

I måndags var jag på utflykt med några fotoklubbskompisar. Målet var Kåseberga i sydöstra Skåne. På vägen stannade vi till vid Forsakar, som kanske är Skånes högsta vattenfall. Det beror på hur man räknar, om man lägger ihop delfall eller om det är det enskilt högsta. Konkurrenten är Hallamölla, som inte ligger så långt bort.

Den här gången tar jag inte med några bilder på huvudfallet. Man hade byggt en fin plattform med utsikt över huvudfallet, eller nedre fallet som det egentligen heter. Fast alla andra tar ju just de bilderna. Jo, jag gjorde det också, men jag utelämnar dem här.

#1

Från plattformen vid nedre fallet, men här riktade jag kameran åt ett annat håll. En del boklöv är märkligt mörka här.

#2

Övre fallets nedre del.

#3

Övre fallet är mindre än nedre.

#4

#5

#6

En vacker ek stod uppe på branten.

Inlagt 2015-07-12 08:50 | Läst 2570 ggr. | Permalink
Det säg satt Skåne är platt, men så platt kan det inte vara om det finns fall och lite kullar.
Fina bilder från Forsakar.
Svar från Bjarne 2015-07-13 09:42
Tack Margareta! Det finns platta områden, men gott om områden som definitivt inte är platta!
Hälsningar, Bjarne
Miljön ser orörd ut, mycket gammelträd som ligger och fint mossbelagda stenar. Märklig formation i din sista bild, hade den varit gjord av en konstnär så hade den säkert kostat en förmögenhet:)
Svar från Bjarne 2015-07-13 09:45
Tack för kommentaren Ingemar! Tänk vilka konstverk naturen själv kan åstadkomma, och gratis också.
Hälsningar, Bjarne
Härlig stämning och fina gröna, mossiga miljöer.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-07-13 09:46
Tack så mycket Lena! Mossgrönt är fint.
Hälsningar, Bjarne
Härliga bilder från Forsakar, där är kanonfint, får nog bli ett besök snart, må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-07-28 12:24
Tack så mycket LO! Hoppas du får tillfälle att åka till Forsakar.
Ha det gott!
Bjarne
Hejsan Bjarne! Du är flitig med ditt fotograferande och dina blogginlägg! Jag har svårt att hinna med med kommentarer, så det blir här och ett tag till lite kortare utläggningar kring dina fina bilder. Man behöver inte fotografera det mest uppenbara och turistiska på de platser man besöker, än mindre visa de bilderna i bloggen. Du gör helt rätt här.
De vattenfallsbilder du visar i detta inlägg (tänker på bild två och tre) är båda mycket tilltalande. Genom att inte visa hela fallet låter du du betraktaren fundera lite mer, och det är bra.
Den sista bilden, som är tilltalande i sin mystiska framtoning, får mig att undra om du använt LR:s förinställningar med grönfilter eller kanske IR-filter!? Eller var det en solbelyst glänta där reflexerna i löven skapade denna effekt? Hur som helst framträder den tudelade stammen och grenverket alldeles utmärkt i bilden! Så pass bra att detta blir min favoritbild, medan de två andra bilderna jag kommenterat får dela andraplatsen.
Hoppas att du har en bra måndag! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-07-28 12:29
Tjenix Ulf! Nu har det varit två oflitiga veckor på bloggen, men jag har ju varit på Kuba också i och för sig. Jag har inte haft någon förinställning på sista bilden, men jag har använt funktionen för svartvitt och dragit gröna och kanske gula toner mot det ljusare samt sänkt rött lite för att få effekten i bilden. Kul att du gillar vattenfallsutsnitten också!
Ha det bra trots viss blöta!
Bjarne