I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Lite Havanna till

Det blev många bilder från Havanna, så här kommer en fortsättning för förra inlägget och det blir inte det sista. Vi är fortfarande på första dagens förmiddag!

#1

Alla behöver vi en paus ibland.

#2

Från ett fönster i muséet för kolonial konst.

#3

Plaza de la Catedral, där förstås katedralen finns.

#4

Han kunde konsten att stå still!

#5

En av många småbutiker.

#6

Inte helt säker på om det är en frisersalong eller något annat.

#7

Vid Plaza de Armas säljer man böcker och en del annat. Revolutionen och Che Guevara var självklara ämnen, men titta, där ligger någon kamera också!

Inlagt 2015-08-22 20:21 | Läst 2253 ggr. | Permalink
En intressant blandning av bilder för någon som ej varit där ännu. Undrar om inte "frisersalongen" vinner i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-08-23 20:17
Tack så mycket Lena! Jag hade önskat att där satt en kund också, men man kan inte har tur jämt.
Hälsningar, Bjarne
Fina och inspirerande "urban details" för oss som inte varit där!
Svar från Bjarne 2015-08-23 20:18
Tack så mycket för kommentaren Lars!
Hälsningar, Bjarne
Riktigt fina bilder, snygga kompositioner o härligt ljus - o teknik på topp! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-08-23 20:18
Tack för den vänliga kommentaren LO!
Må väl!
Bjarne
Det ser ut precis så som jag alltid har föreställt mig att det skall se ut. Bra blandning detta Bjarne!
Svar från Bjarne 2015-08-23 20:19
Så bra att jag inte rubbat din världsbild Ingemar! Tack så mycket.
Hälsningar, Bjarne
Dundersköna bilder Bjarne, där ettan och tvåan får högsta betyg idag! =)
Svar från Bjarne 2015-08-23 20:19
Tack så mycket Heléne! Alltid kul att höra vilka som gillas bäst.
Hälsningar, Bjarne
God dag i lördagsregnet! Även denna bildserie (och bilderna i nästa inlägg (har tjuvkikat!) andas en väldigt lugn atmosfär. Stillhet och inga tydliga rörelse syns. Vet inte om du det är ett medvetet grepp för att skildra atmosfären i huvudstaden eller om det är slumpen och bilderna visar bakgator. Hur som helst, första bilden är riktigt fin med mycket atmosfär runt killen som tagit en tillfällig paus i sitt målararbete.
Andra bilden är läckert svartvit! Raka linjer blandat med kupiga takpannor och något oidentifierbart runt som ligger på marken. Sedan blir det en kontrastverkan mellan den släta väggen i högerkanten och den flagande färgen i övre vänstra hörnet.
Det händer inte så mycket i tredje bilden, men den leder ändå till funderingar kring den folktomma restaurangen. Är den öppen så är det trist för innehavaren. Härligt med de blå och turkos dörrarna och jalusierna.
I fjärde bilden har du vågat sätta statyn i vänsterkanten blickande åt vänster! Är lite osäker på vad jag tycker om det, men den öppna dörren i högerkanten är välgörande för balansen i bilden. Även i denna bild fina blå/turkos färger.
Kafeterian i femte bilden verkar vara nyrenoverad, men det syns inga stolar och bord. Take-away är det kanske som gäller där eller häng vid disken. Petiga herrn ser den avklippta skylten på husväggen... :-)
Sexan är läcker! Det kan vara en frisersalong, ja det är nog troligt. Synnerligen spartansk och sliten inredning i vilket fall som helst. Tycker det är bra att det inte är några människor i bilden, vilket skulle avslöjat vad det är för typ av lokal. Nu ger bilden många frågor och knappast några svar!
Du avslutar med en fin svartvit bild. Till skillnad från andra bilder med affärsverksamhet har denna kille en otrolig mängd varor till salu. Men jag undrar om han fortfarande har kvar kameran, du köper ju en hel del kameraprylar, kanske blev frestelsen för stor för dig!?
Min solklara favorit är bild 6! Lika klar två kommer bild två, inte för att den säger så mycket om Havanna, men den riktigt fin. Sedan blir det lite svårare med tredjeplatsen, men den tillfaller bild 1.
Njut av helgen, oavsett hur mycket det regnar! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-09-06 21:22
Tack så mycket för kommentaren Ulf! Dina tankar och analyser är som vanligt genomtänkta och värda att ta till sig. Mmm, jag har nog lyckats undvika större folkmängder den här gången. Vissa platser var ganska folktomma, men det är nog mitt val av motiv och fototillfälle som spelar roll också.

Jag kände att bilden med statyn blev bäst som den är, men jag kan inte riktigt förklara varför. Jo, det var nog dörren som balans skulle jag tro. Jag var lite snål med utrymme under mannens fötter, men det slank visst förbi din granskning, men det gjorde inte den avklippta nummerskylten i bild fem!

Kul att du gillar den sannolika frisersalongen utan människor. Jag tyckte det var lite synd då, men du har ju en poäng i att bilden är mer öppen som den är.

Ja ja, en liten pik till min köpmani! Välgrundad förstås, men det blev inte affär den gången! Jag kollade inte ens priset. Tänk om jag missat världens tillfälle?!

Jag köper dina favoritval med motiveringar till hundra procent.

Ha en bra vecka!
Bjarne