I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sista från Havanna

Det här blir det fjärde och sista inlägget från Havanna. Det blir mer Kuba, men andra platser.

#1

Ännu en bild från gamla staden.

#2

Undrar hur många fruktstånd det finns i Havanna?

#3

Det är många som fiskar längs strandpromenaden, El Malecon.

#4

Hamell's Alley är berömt för sina muralmålningar.

#5

I den lite nyare delen av staden.

#6

Så här ser pommes frites ofta ut. Mycket av maten var ganska smaklös, men här var det salt i alla fall!

#7

På hotellets tak fanns det både bar och pool, och så en fantastisk utsikt över staden förstås.

Inlagt 2015-09-07 20:52 | Läst 2439 ggr. | Permalink
Härligt återseende. Jag var där i mars.
Svar från Bjarne 2015-09-12 17:40
Tack Björn! Kul att du gillade.
Hälsningar, Bjarne
Spännande bilder, verkligen annorlunda med en skön patina av svunnen storhet, må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-09-12 17:41
Tack så mycket, LO! Kul att du uppskattar bilderna.
Ha det gott!
Bjarne
Intressant land med en intressant historia. De slitna byggnaderna tillsammans med färgerna gör ju denna stad, i alla fall i bild. Kanske känns det annorlunda att gå omkring där med tanke på fattigdomen och det förfall som allt råder. Sköna bilder Bjarne.
Svar från Bjarne 2015-09-12 17:43
Tack så mycket Ingemar! Det är både spännande och lite sorgligt att se förfallet. Jag funderar en del på hur fattigdom relaterar till lyckan. Man kan nog vara lycklig även om man har det materiellt sämre - hoppas jag i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
God kväll Bjarne! Även det sista inlägget från Havanna innehåller vad jag bedömer som typiska Havanna/Kuba-bilder. den första bilden visar slitna byggnader och en bil som har åtskilliga år på nacken. Som i tidigare inlägg nästan folktomt. Skön färgskala och varsam hantering av kontrastrikt motiv!
I andra bilden bildar gatans böjning, bilen och mannen med fruktståndet ett drag i bilden som förstärks av att salumannen tittar i gatans förlängning.
Tredje bilden visar modernare byggnader. Även i denna bild finns en fin båge som utgörs av strandpromenadens mur. Bra med det finns gott om utrymme för fiskarnas/åskådarnas blick åt höger.
I fjärde bilden är det en explosion av färger, mönster och former! Hur mycket som helst att titta på, men inget som leder blicken runt. Den rörda skylten fungerar emellertid som en ögonmagnet och skapar därmed en sorts balans i bilden, trots att skylten är placerad långt i högerkanten.
Som kom då den svartvita bilden som nummer fem! Eftersom du på senare tid har saknat påpekande från mig om instickande föremål så tar jag tillfället i akt denna gång till denna bild: är inte helt bekväm men de stora trädkronan som sticker in från höger kant. Tycker den är för stor och att den har en riktning som stoppar bildens övriga riktning som är åt höger (inte stark, men ändå tydlig riktning). ;-)
Tråkiga pommes frites i sjätte bilden, men kul att ha med i dokumentationen från resan.
Vet inte om jag kan hålla med om att utsikten i sjunde bilden är så fantastisk, men det beror förstås på vad man lägger i det ordet. Tycker byggnaderna ser ganska risiga (naturligtvis) och trista ut. Tror du slår rekord i antal människor i en samma Havanna-bild!? Bilden har dock mjukt, skönt ljus och trevlig komposition.
Favoritvalet faller på tvåan. Sedan följer bild tre (mycket tack vare mannen i förgrunden) och därpå bild sju!
Ha en fick vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-09-14 19:52
Goder afton Ulf! Som alltid kul att höra din analys - och det här med instickande grejer lär vi fortsätta att kommentera! Den här gången var det i alla fall inget jag missat...

Kul att du uppskattar bildbehandlingen av första bilden. Det blev nog en del mixtrande med spakarna för att få skuggorna och himlen lagom samtidigt.

Fantastisk utsikt var kanske inte rätta ordet, ja det beror på vad man lägger i ordet förstås. Intressant och spännande tycker jag i alla fall att den var.

Inget alls att invända mot dina favoritval. Känns som du tänkt bra!

Ha det gott i veckan!
Bjarne