I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Hur många vinklar kan man ta på en stubbe?

Klöva Hallar på Söderåsen i oktober. Plötsligt dyker det upp en trevlig liten stubbe. Både precis intill och i omgivningen finns fina ormbunkar med höstfärger. Vilken vinkel blir bäst? Man ska ju utforska ett motiv ordentligt och jag hittade i alla fall fem vinklar att fotografera den där stubben ifrån. Kanske har jag ändå missat den bästa? Ja, vad som nu är den bästa om det överhuvudtaget finns. Det skulle vara kul att höra vilken ni gillar bäst?

#1

#2
 

#3

#4

#5

Inlagt 2015-11-22 17:19 | Läst 2942 ggr. | Permalink
Hej! Det är det som gör foto så spännande, en liten förändring men samma motiv ger helt nya bilder! Gillar nog ettan och tvåan bäst här!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2015-11-24 17:29
Tack Jan! Kul att höra vilka du gillar bäst.
Hälsningar, Bjarne
Ja tänk vad ett motiv kan ändra sig genom att man byter lite vinklar! Fina mustiga naturbilder från din ås!
Svar från Bjarne 2015-11-24 17:30
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Danne!
Hälsningar, Bjarne
Borde gå att få en vinkel till, flygbild. ;)
Den jag gillade bäst är den fjärde.
Svar från Bjarne 2015-11-24 17:30
Attans, att jag inte tänkte på att hyra en helikopter! Kul med en röst på fyran också.
Hälsningar, Bjarne
Tank vad en stubbe kan fascinera:) Man kan nog hitta hur många vinklar som helst. Om man dessutom byter objektiv till kanske ett makro så kan man möjligen hitta ytterligare vinklar som man annars inte lägger märke till. Snyggt med höstfärgerna.
Svar från Bjarne 2015-11-24 17:32
Tack så mycket för den kommentaren Ingemar! Ditt förslag är betydligt mer genomförbart än Maggans i alla fall, och betydligt billigare!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Här kom bilderna på den stubbe jag såg du ägnade ganska mycket tid åt! Jag noterade dock aldrig på plats att du hann med så många riktigt olika bilder. Jag har denna gång inte svårt att välja favoritbild, det är utan tvekan den första bilden. En märklighet jag upplever i den bilden är att blicken lite bakvänt dras från nedre högra till övre vänstra hörnet. Men jag tycker absolut att det fungerar. En kul "detalj" är att det finns en trädbåge som når stubben och samtidigt rammar in en fallen stam i bildens mitt. Den självständiga ormbunksdiagonalen är läcker. Och du har täppt till nedre högra hörnet på ett fint sätt.
I mitt tycke tippar bild två åt vänster, skulle behövt något "tungt" i högerdelen. Färgerna är förstås väldigt fina även i denna bild.
Trean har ett drag in i bilden, men skulle gärna se att stubben inte blockerar ögats färd in i bilden. Det finns annars fina ledlinjer, på ömse sidor om stubben, in i bilden.
I fjärde bilden dominerar stubben. Denna bild är inte lika dynamisk som de övriga, kanske skulle stubben tillåtas dominera än mer? Ett förslag som går att göra i efterhand är att beskära bilden något från nederkanten, ett annan men omöjlig idé att prova i efterhand är ett kortare skärpedjup så att bakgrunden (skogen) blir oskarp.
I femte bilden har du mer dynamik än i fjärde och en något oskarp bakgrund. Stubben lutar fint inåt i bilden och det finns flera fina linjer som samverkar med varandra. Denna bild håller jag som nummer två!
Denna gång har jag nog varit petigare än vanligt, men nu när motiven kretsar runt samma huvudmotiv så blir det lite enklare att inse vad som är en viss bilds styrka och vad som skulle kunna göras för att lyfta bilden ytterligare. Med det sagt vill jag även säga att jag är imponerad att du fick fram så många fina olika bilder av stubben!
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-12-01 19:03
Hej Ulf och tack för de stubbiga kommentarerna! Jag är helt ense om att första bilden är bäst. Själv skulle jag nog placera tvåan på andra plats. Sedan är jag mer osäker, men fyran lär hamna sist. Jag tycker den blev lite tråkig när stubben pekar rakt upp.
Ha det gott!
Bjarne