I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Dimmigt vid allén

På väg till bilbesiktningen förra veckan. Så vacker dimma vid allén vid Ovesholms slott! Hinner förstås inte stanna, då jag har en tid att passa. Fast besiktningen går fort och dimman är kvar när jag kör tillbaka. Inga anmärkningar för övrigt...

Jag har alltid tyckt om den här allén och har passerat den massor av gånger på vägen till jobbet, men aldrig stannat och fotograferat. Ibland har det varit härligt morgonljus. Jag blev ledsen, då några träd blåste omkull i stormen Gudrun. Jag hade gärna velat ha bilder på den intakt, men den är vacker som den är också. Nu fick jag i alla fall stopp på bilen och en tiominuters fotosession innan det var dags att åka vidare och jobba.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2016-01-23 08:38 | Läst 2408 ggr. | Permalink
Dimma såhär års gör sig fint! Så snyggt med alla linjer som blir av de nakna träden som kontrasterar bra mot vinterlandskapet.
Den första bilden gillar jag mycket!
Svar från Bjarne 2016-01-24 13:51
Tack så mycket för kommentaren Lena! Kul att höra vilken du gillar bäst också.
Hälsningar, Bjarne
Väldigt stämningsfulla och läckra bilder, tur att du stannade och gav dem en chans!!
Svar från Bjarne 2016-01-24 13:55
Tack för kommentaren Anne-Sophie! Ja, äntligen tog jag förnuftet till fånga.
Hälsningar, Bjarne
Den här typen av fotostunder tycker jag är viktiga. Jag har ofta kameran i väskan och att stanna 10-15 minuter på väg till eller från jobbet kan ge riktiga guldögonblick, som denna fina allé. jag har själv några favoritplatser som jag stannat vid många gånger ffa på morgonen, på väg till jobbet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:00
Tack så mycket Lena! Det är inte bara jag som är så tokig att jag alltid bär med mig en kamera, utöver den som finns i telefonen också.
Hälsningar, Bjarne
Ettan och trean tycker jag var särdeles vackra!
Du fångar skånevintern fint, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:00
Tack så mycket Niklas och du har prickat mina egna favoriter av bilderna också!
Hälsningar, Bjarne
Vilken tur att du hann stanna. Tycker det blev jättefina bilder.
ing-marie
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:02
Tack så mycket för den kommentaren Ing-Marie! Bromsar är bra att ha på bilen.
Hälsningar, Bjarne
Utmärkt fin serie i dimman! Och svartvitt passar då perfekt. Gillar också att snötäcket inte är heltäckande, det ger mer liv i bilderna./ Björn T
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:04
Tack så mycket Björn! Jag håller helt med om att det livar upp att marken syns lite här och där.
Hälsningar, Bjarne
Sådana här bilder smälter jag för direkt. Lite melankoliska, rena och fina utan krusiduller. Du jobbar dessutom med djupet vilket ger en extra dimension. Idag fegar jag ur, jag kan inte välja en favorit, var och en av dem ger mig mycket:)
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:07
Tack för den värmande kommentaren Ingemar! Det är helt okej att vara feg! Det är så mycket i vardagen som ska väljas ändå, elbolag, telefonbolag, vem som förvaltar pensionen, vårdcentral...
Hälsningar, Bjarne
Det är väl något visst med våra alléer i Skåneland.
Fint med dimma till bilder men inte mysigt köra i.
Ha go söndag
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2016-01-24 14:08
Tack för kommentaren Gun-Inger! Visst är det fint med dimma och den var inte så tät att det var svårt att köra, så det var helt okej.
Hälsningar, Bjarne
God afton! Vad skönt att dimman låg kvar när du åkte tillbaka, nöjd med granskningen av bilens skick. Måste varit extra lätt att jobba den dagen med två så lyckade aktiviteter på morgonkvisten!?
I den första bilden bidrar markens fåror (tänker då främst på svängarna i förgrunden) till att bilden blir mer än fina alléträd.
Tvåan är lite mer stel, bygger på raka linjer, förutom trädens former förstås. Härlig dimma som griper om träden och döljer bakgrunden.
I tredje bilden dras jag huvudsakligen rakt in i bilden, men blir frestad att följa svängen ut till höger. Där finns även en kvist som inte känns optimal (kanske kunde/borde plockats bort, den ser "nerfallen" ut)?
I sista bilden samverkar allt till att dra blicken in i bilden. Bra att stängslet inte verkar vara spikrakt utan har en antydan till sväng. Den är kanske "skapad" av din position och brännvidden, men bidrar i vilket fall som helst positivt till kompositionen.
Toppduon blir i mina ögon nummer ett och fyra, i nämnd ordning! Njut av alla dagar! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-02-04 21:56
Go'kväll Ulf! Tack för den här kommentaren. Vi är ganska ofta överens om bilderna, men inte riktigt den här gången. Jag gillar själv bild tre bäst, så pass att den nog kommer med i boken "en bild i veckan 2016. Jo, jag har börjat på en sådan.... Jag tycker till och med att grenen fyller ett annars lite tomt område och jag tycker det blir "drag" i bilden med vägen med sina fläckar av snö och barmark. Var och en tycker som den vill och idag står jag för motsträvigheten!

Annars håller jag med om det du skriver. Svårt att säga om stängslet i sista bilden svänger, men jag tror inte det är mycket i så fall. Det är nog mest fotovinkeln som ger det intrycket.

Hoppas sista arbetsdagen för veckan blir bra, för det är väl ingen fotofredag nu!?
Bjarne
Fotodagar 2016-02-07 17:59
Hej Bjarne! Vad härligt att vi inte är helt överens vad gäller bild 3! Om vi alltid skulle vara överens skulle det inte vara lika utvecklande att skriva och läsa varandras kommentarer. :-)
Nej, Fotofredagar kommer inte så ofta, hade ju en den 29:e, grundprincipen är en gång i månaden, men anpassat efter vetskap om eventuella tjänsteresor, helgdagar osv. Nästa Fotofredag infaller den 4 mars, preliminärt med sikte på kustfotografering. Du är hjärtligt välkommen att haka på!
God afton önskar jag dig! /Ulf