I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Solig promenad i det vita

De här vackra vinterdagarna när solen lyser, det är kallt och snö på marken, så gäller det att passa på att njuta. Fast det är ofta svårt att förmedla känslan på bild. Jag tog ganska många foton på den här lilla turen, men ändå är det inte så många som jag är helt nöjd med. Här kommer i alla fall ett litet axplock.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2016-01-30 14:02 | Läst 2354 ggr. | Permalink
Snötäckta granar passar verkligen bra denna årstid. Om det är något som ger vinterstämning så är det just det. Din sista bild blir min favorit för dagen.
Svar från Bjarne 2016-01-31 15:15
Tack så mycket Ingemar! Jag tror jag håller med om att det blev bäst vinterstämning i den bilden.
Hälsningar, Bjarne
Fjärde bilden ser riktigt fin ut.
Är så vackert när snön tynger ner grenarna lite grann och solens strålar letar sig fram i vintermörkret.
Svar från Bjarne 2016-01-31 15:17
Tack för kommentaren Margareta! Du fastnar för samma bild som Ingemar.
Hälsningar, Bjarne
Det är fint med snön, och mkt ljusare. Även om det ser ut lite som vår skulle jag gärna ha snö några veckor till, riktig vår dröjer väl en månad ändå. Fina vinterbilder!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-01-31 15:16
Tack så mycket Björn! Håller med, det kan lika gärna vara vinter i februari också och sedan bli vår "på riktigt".
Hälsningar, Bjarne
Ni hade fint väder på den turen, fint med solglimtarna som lyser upp lite här o där! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2016-01-31 15:18
Tack så mycket för kommentaren LO! Solen gör gott för humöret när den visar sig.
Ha det fint!
Bjarne
Du bör vara nöjd med dessa bilder är känsla i dem
Gun-Inger
God söndagskväll! En snabbkoll ger direkt en favoritbild, men den avslöjar jag inte så här i början, även om det tidigare har hänt.
Vilket varmt gott solljus du hittat till bild 1! Det är en härlig vridning på den lite snett liggande grenen. Lite synd att skärpedjupet inte riktigt räcker till för hela grenen i högerkanten, men å andra sidan har stenmuren en alldeles lagom oskärpa. Snön förstärker konturen på bland annat grenen.
I den andra bilden skapar de två liggande stammarna och det barkiga trädet en triangel och delar in bilden i flera mindre ytor, en del har något för ögat att upptäcka, i andra bildytor är det svårare att hitta intressepunkter. Men eftermiddagsljuset modellerar förtjänstfullt snön och de små och större bildelement över hela ytan.
I tredje bilden har du letat upp solen där den hittar en liten öppning i den kompakta skogen. Bakom stenmuren reser sig ett av de intressantaste träd jag sett på länge! Det har tre härliga "bollar" och solen tittar fram bakom en av dem.
Även i fjärde bilden har solen lyckats hitta någon öppning i skogen för att slutligen belysa toppen på en liten gran. Nu måste det vara väldigt sent på den ljusa delen av dagen med tanke på det väldigt gula ljuset som faller på granen medan det i övrigt är en kall ton (som sig bör) dit solen inte når.
Dessa korta genomlysningar av vardera bild har inte ändrat min uppfattning, bild 3 är den som verkligen sticker ut i denna kvartett! Sedan är det väldigt jämnt mellan de tre övriga, men just här och nu faller valet på bild 1 som runner-up.
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-02-08 18:14
God måndag! Tack för den kommentaren. Jag retar mig också på att grenen till höger är suddig, fast jag vill ju ha stenmuren oskarp också! Tyvärr en omöjlig kombination direkt ur kameran. Sedan finns ju PS...

Kul att trädet i bild tre fick ditt gillande! Det har nog hänt mer än en gång att det fastnat på minneskortet. Visst är bilderna tagna sent på dagen, så ljuset var varmt större delen av rundan.

Ha det gott i veckan!
Bjarne