I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Knäppa lunchknäpp i Kristianstad

Länge sedan jag bloggade nu. Ett flera veckor långt avbrott i ADSL hemma ställer till det. Nu passar jag på när jag sitter på tåget istället.

Det är skönt att få lite luft på lunchrasten på jobbet. Det gör att man blir piggare och tankarna klarnar, ibland i alla fall. Kompaktkameran ligger ju alltid i fickan och ser jag något som jag har lust att fotografera, ja då gör jag det hur knäppt det än är! Blev visst bara svartvitt idag.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2016-03-08 16:53 | Läst 2383 ggr. | Permalink
Ja lite vardagsbilder är ju bättre än ingenting och då är ju en liten kamera perfekt. Håller på att prova den lilla Fuji X70 som ryms i fickan. Ha det gott!
Svar från Bjarne 2016-03-10 14:04
Visst är det så, tack för kommentaren!
Ha det fint själv! Bjarne
Det där blev riktigt fint, alla fem tycker jag, bra kompositioner/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-03-10 14:04
Tack så mycket Björn, kul att bilderna gillades!
Hälsningar, Bjarne
Var rädd du hade fått ADHD när jag först läste, sista gillar jag mest, mycket snygg o med fint svv arbete, må gott, LO
Svar från Bjarne 2016-03-10 14:05
Hehe, ja vem vet vilka bokstavskombinationer jag kan bli diagnostiserad med! Kul att du gillar bilderna och särskilt sista. Tack å bock!
Ha det bra!
Bjarne
Både mänskliga och naturliga spår i dina bilder. Jag har nog fått 15-20 cm snö de senaste dygnen:)
Svar från Bjarne 2016-03-10 14:05
Tack för kommentaren Ingemar! Stackars dig, men snart kommer nog våren!
Hälsningar, bjarne
Form-fina rutor!!! En lunchpromenad kan vara rätt bra...för både det ena och det andra.
Svar från Bjarne 2016-03-10 14:06
Tack så mycket Lena! Precis, förena nytta och nöje.
Hälsningar, Bjarne
God kväll Bjarne! Det låter som en bra idé att ta en fotopromenad på lunchen. Kanske skulle jag prova det!? Gillar den första bilden tydliga horisontella fält med olika strukturer och toner.
Den andra bilden ger direkt associationer till Trafikverket, så kanske satte förmiddagens jobb spår(!) i ditt motivsökande. Fint med alla ytor med hårt härjad snö.
Sedan växlar du över till en bild som lever på symmetri, i vart fall vad gäller huset. Cyklarna är förvisso placerade i mitten av bilden (ja, höger-vänster-hänseende) men de står lite busigt, dock inte rörigt. Gillar speglingarna i fönstren!
Sedan följer två bilder där någon form av skräp har huvudrollen. I bild fyra har du valt att göra med mindre kontrast, vilket jag föredrar för dessa motiv.
Valet av favorit är särskilt svårt med så olika motiv och alla i svartvit... men jag fastnar till slut för att sätta bild tre som 1:a och bild ett som 2:a. Bronspeng till bild fyra, är skräpet ser ut som en groda!
Ha en fin kväll! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-03-22 20:43
Tack så mycket för kommentaren Ulf! Jag hade inte tänkt på bild två som något som hade med järnväg att göra, men visst liknar det lite växlar :) Inte hade jag sett grodan i bild fyra heller, så du har öppnat nya möjligheter med flera bilder här. Väl valda motiveringar till dina favoritval.
Ha det bra nu fram till Påsk - och glad dito också ifall vi inte hörs innan dess!
Bjarne