I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Från Centralen till Solna lite lagom arla

De som läser min blogg regelbundet vet säkert att jag ofta får åka till Stockholm i jobbet. Den här morgonen hade jag kommit med nattåget och skulle ut till vårt kontor vid Solna strand. Istället för att ta tunnelbanan, bestämde jag mig för att gå hela vägen. Det tar 1 timme och 20 minuter utan fotostopp, alltså lite längre i det här fallet. Det är en mycket fin promenad. Man går längs vattnet hela vägen, först längs Kungsholmens norra sidan och vid Essingeleden och Pampas är det dags att korsa vattnet, så att man går med sjön på andra sidan. Utan fotostopp, inga bilder. Men fotostopp, bilder! Här kommer några.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

Inlagt 2016-03-16 20:39 | Läst 2094 ggr. | Permalink
Bilden på skyltarna och skuggorna var jätteläcker!
Och fin väg, jag håller med. (Sthlm har många fina vägar iofs tack vare allt vatten)
Svar från Bjarne 2016-03-17 18:39
Tack så mycket för kommentaren Lena! Kul att skyltarna och skuggorna föll dig på läppen.
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder, hade gärna sett någon vy också.
Svar från Bjarne 2016-03-17 18:40
Tack Niklas! Jag är nog ingen större vyfotograf, men jag får försöka bättra mig till nästa gång!
Hälsningar, Bjarne
Två bilder står ut för mig som väldigt bra, den första, brobilden-kanonfin, och sen skyltarna med spännande skuggor, också en bild som är riktigt spännande, kanonteknik som vanligt från dig! Må så bäst, LO
Är det Olympusbilder, eller den lille Sonyn?
Svar från Bjarne 2016-03-17 18:41
Tack så mycket för kommentaren LO! Kul att du hittar några favoriter. Det här är med Sonyn, den som alltid är med när jag inte har något annat. Jag tar bara med systemkamera när jag vet att jag får lite rejält med tid att ägna åt fotografering.
Ha det gott!
Bjarne
God kväll Bjarne! Vilka härliga vårvinterbilder du så påpassligt fotograferat i huvudstaden vid ett av alla dina besök där.
Du inleder starkt med en svartvit bild som med sin stela betong, krusningar i vattnet och 1+2 människor (2+2 om man antar att det ligger ett litet barn i vagnen). Människorna är placerade långt ut i bildkanterna, men det passar fint. De bidrar till att ge bilden lite liv som komplement till betongen. Antar att det är betydligt lugnare under bron än ovan.
I andra bilden balanserar stenen/klippan i vänsterkanten den med röd text försedda bänken. Utan den stenen hade bilden blivit aningens högertung. Lugn och harmoniks bild, trots att den röda texten/graffitin drar uppmärksamhet till sig. Undrar vad bokstäverna står för. Initialer i två namn? Eller någon mystiskt sällskap/gäng?
Det guldfärgade ljuset under bryggan kontrasterar fint mot den kalla blå färgen i isen. Undrar vad det är för djur som traskat på den snötäckta isen? Är det månne räven som raskat över isen?
Även den fjärde bilden har fint ljus, där ditt Trafikverksöga har fastnat för två skyltar som färgmässigt kompletterar varandra fin och dessutom säger säger att det är en lugn gata (ett lugnt stråk) du har framför dig. Men det som gör bilden i mina ögon är skuggorna av dels en annan skylt, dels en gatubelysning.
Sedan följer någon slags sjöbod, som har sett bättre dagar, vilket några tydligen har uppmärksammat och försökt bättra på med lite färg, med betoning på lite. Snygg bild där de vita snöstråken på isen sätter extra glans på kompositionen.
Den sjätte bilden är den mest abstrakta av bilderna i inlägget där solstrålarna verkligen lyfter fram snöfläckarna. Det gulaktiga ljuset fungerar förstås jättebra mot isens blå nyanser.
Antar att det i sjunde bilden främst är krumeluren på stenen som fångat din uppmärksamhet, men även i denna bild har ljuset stora förtjänster och gör stordåd för ett motiv de flesta troligen skulle anse som ordinärt.
Den avslutande bilden med alla sina frostkantade rör har underbara toner. (Är det samma rörupplag som du visat i tidigare inlägg i vinter?) Rörens olika dimensioner och former gör bilden intressant. En fin detalj är att betongplattornas skarvar bildar linjer som nästan är vinkelräta mot hur rören ligger!
Oj, hur ska jag kunna utse favoritbild här... många bra bilder, olika typer av motiv...hmmmm... mitt val (i dag) blir 1, 8, 5 och 6 i skriven ordning. Men det är långt i från givet att jag skulle sätta dem i den ordningen i morgon, men det skulle troligen stå mellan just dessa fyra bilder.
Önskar dig en bra vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-04-07 19:20
Tack så mycket för en mycket välskriven och lång kommentar med ett stort djup! Jag har dessvärre inte heller någon tolkning av graffitin i bild två. Kanske ett misslyckat budskap i så fall om ingen förstår! Fast det statistiska underlaget är dåligt så här långt, två personer. Inte vet jag om jag ska skylla på räven eller något annat i bild tre heller!

Skuggan i bild fyra är inte av ett annat skyltpar, utan av detsamma som syns i bilden, och så en lampa förstås. I sjunde bilden var det både krumeluren och ljuset som var lockande.

Vaken är du, jag det är samma rör som du sett förut i sista bilden! Annan vinkel och med frost, men definitivt samma.

Jag har själv svårt med vilka jag gillar bäst, då bilderna är mycket olika. Det enda som möjligen är lite överraskande är att den sjätte bilden kom så högt i din rangordning. Ingen av de andra kommentatorerna har lyft fram den.

Ha en bra avslutning på den här veckan!
Bjarne