I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

En salig folktom blandning men från en stad

Jag funderade på vad jag skulle ge för titel till det här inlägget. Det finns inte mycket som är gemensamt. Tre saker kanske. Det finns inga människor med på bilderna. Alla är tagna i Stockholm. Alla är svartvita.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2017-05-01 08:33 | Läst 1137 ggr. | Permalink
Jeg synes din titel er rammende og passende. Nummer 1 imponerer med sin komposition og nummer med sit rå udtryk - nogen kalder det pittoresk.
Meget fint s/v arbejde.
Med fotohilsen fra Erik.
Erik Madsen 2017-05-01 20:53
PS: Rettelse - der skal stå nummer 2 med det rå udtryk.
//Erik//
Svar från Bjarne 2017-05-01 21:13
Kul att du uppskattar de svartvita bilderna trots att jag vet att du egentligen föredrag färgbilder. Det känns som jag är inne i en svartvit period nu, men det ändrar sig säkert med tiden.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Fin serie där form o komposition står i focus, fint svv arbete därtill! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2017-05-01 21:14
Tack så mycket för den positiva kommentaren LO!
Ha det fint!
Bjarne
Du kan vara nöjd med de bilderna, de är mycket olika, berättar var sin historia.
Svar från Bjarne 2017-05-01 21:14
Tack Stefan, kul att du gillar den osammanhängande mixen!
Hälsningar, Bjarne
Läckra svartvita rutor! Repet faller jag extra för.
Svar från Bjarne 2017-05-03 20:56
Tack för kommentaren Lena! Kul att du gillar "snurren" på repet.
Hälsningar, Bjarne
God kväll Bjarne! Tycker mig se fler och fler svartvita bilder från dig och du är verkligen duktig med det svartvita uttrycket, vilket dessa fyra bilder visar. Den första har en relativt mjuk framtoning, medan de andra är konstrastrika, ja t.o.m. mycket konstrastrika. Kanske bild tre är lite väl kontrastrik för min smak, men det är ju en högst personlig åsikt. Bild två är spännande, misstänker att det är något hemligt där bakom, andas kalla kriget men då har vi den moderna rörelsesensorn som tar bort en del av den stämningen. Du brukar vara flitig med en lätt sepiaton i de svartvita bilderna, det kanske hade passat bra på denna bild? Till avdelningen petigheter hör att bilden är tight beskuren i överkanten, cementväggen går nästan upp i kanten. Men som helhet gillar jag bildens mystik och de funderingar kring en allt mer orolig omvärld som den förmedlar.
Bild tre är helt klart minimalistisk! Härlig komposition och ett tydligt fast blickfång i det mörka "ögat". Även fyran placerar jag i kategorin minimalism. Du har hittat en spännande komposition i det till synes enkla motivet. Missade att skriva om ettan, utöver att den är förhållandevis mjuk. Egentligen är denna bild av den typen som jag gillar, men det är något i den som gör att den inte riktigt slår an på mig. I alla fall inte just nu. Kanske är det den långa raka delen av bildytan som stör mig, men jag är inte säker. Å andra sidan ska det vara något som stör/skaver i en bild för att den ska bli riktigt intressant. Vankelmodig är ordet för mig just nu, men jag sätter med det punkt i det resonemanget.
Mitt val av favoritbild blir nr 3, följd av nr 2.
Hoppas att du får tillbringa hela fredagen i hemmatrakterna! /Ulf
Svar från Bjarne 2017-05-05 20:32
Tack så mycket för den kommentaren Ulf! Jo, jag har allt fastnat mycket för svartvitt på sistone. Kanske blir det ändring nu när det börjar grönska ute. Vi får se! Intressant att du faller mest för trean trots att du tycker jag dragit för mycket i kontrastreglaget. Det har jag definitivt, jag körde kontrast på max och drog i kurvan också!

Kanske var jag "snål" med marginalen i toppen av tvåan. Jag har för mig att jag tänkte på det på plats, men minns inte varför jag gjorde som jag gjorde. Kanske kom någon olämpligt med? Intressant att du kopplar den till läget i världen! Så långt tänkte jag inte själv. Nix, inte sepia den här gången. Kände inte för det, men testade å andra sidan inte heller.

Annars är det ettan jag gillar bäst själv, men det är kul att vi ser olika på bilderna! För övrigt har jag roterat den ett kvarts varv mot hur den är tagen, om man nu kan tala om det överhuvudtaget om en blid som är tagen rakt upp. Inte självklart vilken rotation som är bäst!

Njut nu av fredagkvällen!
BJarne