I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Helt festivalointresserad

Jag var på fotofestivalen i Landskrona härom helgen. På väg mellan utställningarna hittade kompisen Ulf och jag en fjäril på några blommor. Trots att vi hade enklare utrustning (Ulf mobiltelefon och jag kompakten Sony RX100 II) så kunde vi inte motstå att fota denna varelse, som inte hade något intresse alls av festivalen!

Festivalen som sådan då? Jo, det fanns en intressant blandning av fotografier, även om vi inte hann se allt. En del som föll i smaken och en del inte lika mycket, men så är det ju. Den första utställningen vi kollade på visade bildpar på samma person, dels som barn, dels som vuxna på samma plats och med samma kläder. Jag är urdålig på namn, så jag minns inte fotografernas namn för någon av utställningarna!

Det fanns också en finsk samlingsutställning som var bra, och jag minns särskilt en delutställning, där fotografen bundit rep runt olika föremål i naturen.

En utställning var från en stad i Asien (som jag också glömt), där fotografen tagit bilder nattetid i skenet av lampan från sin moped.

Till slut, en av de starkaste utställningarna, innehöll bilder från det kontaminerade området runt kärnkraftverket i Fukushima efter tsunamin med efterföljande härdsmälta. Fotografen hade återvänt flera år i rad och tagit bilder både på människor och miljöer.

Inlagt 2017-09-27 19:39 | Läst 1899 ggr. | Permalink
RX100 har mycket bra bildkvalitet. Snygg bild på Amiralen, helt oberörd av de mänskliga påfunden lapar den sol och sockerdricka.
Svar från Bjarne 2017-09-27 19:56
Den här dagen fick den ingen sol, men sockerdricka verkar den ha hittat :) Tack för kommentaren!
Bjarne
Inget vidare tycker jag, fjärilen hamnar helt i skymundan av dom gula färgmassorna, men det ser du! Hils, LO
Svar från Bjarne 2017-09-27 20:28
Helt okej att tycka det. Tack för en ärlig kommentar och inget fjäsk!
Hälsningar, Bjarne