I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Staden i mitt hjärta för evigt

Rom är min favoritstad i världen, av de jag besökt. Varför Rom? Framförallt är det nog en slags "mysighet" som jag har svårt att förklara. Det är helt enkelt trevligt att vandra runt i gator och gränder och hitta det ena mysiga torget efter det andra. Sedan har vi ju maten och tillhörande (eller separata) drycker. Som om det inte var nog är staden full av historiska lämningar av olika slag. Här kommer ett gäng blandade bilder från sommarens besök.

#1

Ponte Sisto

#2

#3

Piazza Navona

#4

Isola Tiberina

#5

Trastevere

#6

Trastevere

#7

Piazza Campo de' Fiori

Inlagt 2018-08-19 18:22 | Läst 2093 ggr. | Permalink
Härligt, fina bilder, och jag har inte varit där, skandal. Må fint, LO
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:24
Hehe, ja snudd på! Fast det är ju inte för sent. Tack LO!
Ha det gott!
Bjarne
Dina bilder får Rom att se väldigt trevligt ut, skönhet och trivsel, själv har jag aldrig varit där och lär aldrig komma dit tyvärr.
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:24
Så bra att jag lyckas förmedla det jag känner för staden. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det finns många som har Rom som favorit storstad och man kan lätt förstå det när man ser dina vackra bilder. Jag har dock aldrig varit där själv. Det blev Paris för mig och jag är glad att jag besökte den medan jag var mobil.
Det är svårt att välja favoriter den här gången - men om jag SKA bli det nummer 2, 5 och 6.
Med många vänliga hälsningar och en fortsatt god kväll.
//Erik//
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:27
Paris är både trevligt och vackert det också, så du har absolut inte gjort ett dåligt val! Jag tror små fina gränder är din grej om jag ska tolka favoritvalen. Stort tack Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne,
jag har varit i Rom men är inte lika såld på staden som du är. Du visar dock en serie bilder som talar till dess fördel. Jag tror att det handlar mycket om när man är där och hur totalupplevelsen blir. Det finns onekligen kultur och historia så det räcker.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:29
Man fastnar för olika platser, och det är helt okej att ha andra favoritställen i världen! Du har säkert andra som du värderar högre. Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder. Rom är även min favoritstad. Där finns hur mycket som helst att se. Har varit där två gånger men vill dit igen. Älskar Italien överlag.
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:30
Italien är det land jag oftast varit i på semester, så jag håller helt med. Detta var tionde besöket i Rom, varav två har varit i jobbet. Tack för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
Har aldrig varit i Rom men efter dessa bilder kanske det blir en rea dit ;-)
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:33
Härligt att jag lyckats locka dig till en resa! Hoppas du känner som jag om det blir av. Tack för kommentaren Ingela!
Hälsningar, Bjarne
Har aldrig varit där, men det ser väldigt fint ut!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:34
Tack för det Jan! Det är inte för sent!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder och en bra introduktion till en stad som jag vill besöka.
Får ta och flytta upp den högre på min "göra-lista".
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:35
Det tycker jag låter som en utmärkt idé! Tror säkert du kommer att hitta mycket att gilla och fotografera. Tack för kommentaren Margareta!
Hälsningar, Bjarne
Ett par korta besök har jag gjort, men dina bilder isar att det vore värt flera det ser jag! Många fina bilder och vackert ljus, alldeles särskilt i den sista bilden! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-08-20 18:36
Då har du sett en del i alla fall. Kul att du gillar bilder och ljus, och skymningsljuset lyfter nog sista bilden en del. Tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Rom har varit på tal som resmål många gånger, men det har hittills slutat med andra destinationer. Än finns tid, även om tio besök är svårslaget.

Jag fastnar för brobilderna i serien, alltså 1 och 4. I fyran lyser reflektionen med sin närvaro och gångvägarna ser ut att leda oss på ömse sidor om byggnaden. Kan det vara en lite ö?
Svar från Bjarne 2018-08-21 16:43
Det är absolut inte för sent! Helt rätt, Isola Tiberina är en ö med lite byggnader, en kyrka och ett litet torg som är trevligt att sitta på fika på. Det vet jag av erfarenhet! Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne