I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Typiskt göteborgskt

Vad vore Göteborg utan spårvagnar, Avenyn och Feskekörka? Okej, lite till finns det förstås! Fast den här kvällen när regnet strilade var det dessa motiv som fastnade på minneskortet. 

#1

#2

Inlagt 2019-02-24 08:51 | Läst 2515 ggr. | Permalink
Hej Bjarne,
Tycker du fångat Göteborg fint med dessa svartvita bilder!

Hälsar
Eva
Svar från Bjarne 2019-02-25 17:17
Tack så mycket Eva för den kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Inte desto mindre två tydliga identiteter. Spårvagnen är en vacker huvudperson. Rälsen leder blicken genom hela bilden. Det blöta reflekterar fint från marken. Feskekörka har fina reflektioner och jag anar att bilden är beskuren för att kunna dupliceras åt sidan för att hänga ihop i all oändlighet. Snygg serie!
Svar från Bjarne 2019-02-25 17:19
Jag stod i en spårvagnskorsning och hade egentligen tänkt fota åt ett annat håll, men ändrade mig ganska plötsligt! Jag gillar själv att regnet syns framför vagnens strålkastare, men det är kanske bara jag som tänker på det som vet att det finns där. Bilden på Feskekörka är lätt beskuren, mest för att få bort lite av takets slut på ena sidan. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne
jbrkm 2019-02-25 20:54
Ja, oj vad det regnar! Der var en snygg detalj som jag missade :)
Att det är Göteborg går inte ta mista på när det gäller arkitekturen på denna så kända byggnad sedan spårvagnar tror jag Göteborg är ledande på men Norrköping har väl också¨för att inte tala om när Lund får sina hi hi du har klart också följt debatten där.
Ha go måndag
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-02-25 17:21
Tack för kommentaren Gun-Inger! Jo, jag måste provåka i Lund när de väl finns på plats. Även Stockholm har ju spårvagn mitt i stan numera (igen).
Hälsningar, Bjarne
Snyggt! Regnvåt asfalt är det perfekta stadsmotivet! Båda bilderna ser fö bekanta ut, läste fyra år på Chalmers! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-02-25 17:22
Aha, då är det bekant för dig kan jag tro! Regnet gör mycket för ljusreflexionerna och är tacksamt, även om det är lite tjåligt att vara ute och gå i regnet. Tack så mycket Björn!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jeg husker sporvognene i Gøteborg fra mine besøg hos min farbor og min svenske tante i 60erne. I København nedlagde man jo desværre sporvognene i 1972. Nu er de på museum her lidt fra Roskilde.
Nummer et giver en fremragende stemning med lysene og den våde asfalt reflektionerne - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS:
https://www.tripadvisor.dk/Attraction_Review-g227595-d3547227-Reviews-Sporvejsmuseet_Skjoldenaesholm-Ringsted_Ringsted_Municipality_West_Zealand_Zealan.html
Svar från Bjarne 2019-02-26 20:19
Hej Erik! Jag minns spårvagnarna i Köbenhavn från det jag var barn. Jag tror de var gula. Det verkar vara ett fint museum i Skjoldenaesholm med riktigt gamla vagnar! Stort tack för din kommentar Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjanre