I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Lite äldre hus i ljus och mörker

Det finns väldigt mycket pampiga byggnader i Wien, som t.ex. operan, de stora museerna och rådhuset. Jag tycker ofta det är svårt att göra många av dem rättvisa på bild, så jag letar gärna lite andra miljöer istället. 

#1

#2

#3

Inlagt 2019-03-15 10:42 | Läst 1793 ggr. | Permalink
Många gamla fina byggnader, sista miljön ser mysig ut, inbjudande. Vad jag vet blev väl Wien aldrig ödelagt av bomber? utan behöll många gamla hus. Är det så?
Svar från Bjarne 2019-03-15 15:32
Jag har aldrig hört att Wien skulle bombats, så det är säkert så att staden klarade sig, eller möjligen med begränsade skador. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
På besök hos barnbarn Sthlm så jag ser dina bilder på mobilen men dom ser ut att hålla hög klass. Tre helt olika vyer av en stad som tillsammans ger en känsla av stadens mångsidighet. Så här på miniskärmen gillar jag tvåan och trean bäst med sitt levande ljus. Ettan ger ett vackert utsnitt men lite mindre liv i ljuset. Tillsammans en riktigt fin stadsberättekse i litet format!/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-03-15 21:27
Det är klart att det artificiella ljuset ger mer liv åt de bilderna. I tvåan hade jag turen att få med lite av ett regnmoln också. Tack så mycket Björn och ha en bra helg i Stockholm!
Hälsningar, Bjarne
Byggnader är svårt i allmänhet. #1 är min favorit. Särskilt plus-plus-hörnet. #3 har ett fint djup tack vare de ljusare fasaderna på sidorna. Fint med det gula ljuset som speglas i fönstren.
Svar från Bjarne 2019-03-17 09:38
Kul att du gillar utsnittet i första bilden. Jag såg det på håll och var bara tvungen att gå in på gatan. Finns det reflexer, så hittar du dem! Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
"Der var en gang" - sådan begynder mange eventyr og historier. Det jeg kom i tanke om, da jeg læste din indledning var, at da vi før i tiden rejste rundt i Europa havde jeg den samme holdning. Jeg fotograferede med vilje ikke de åbnebare turistattraktioner, eller i hvertfald fra andre vinkler end dem man normalt så. Det kunne man jo købe på postkort.
Dit billede nummer 1 er meget i min smag og jeg søger selv den slags motiver - rå og autentiske med mange sjove vinkler. De to andre holder som sædvanlig din meget høje klasse - super.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: så er der noget dansk at øve dig på :-)
Svar från Bjarne 2019-03-17 09:44
Hej Erik! Den här gången hängde jag med bra på danskan! Jag tror jag förstår vartenda ord. Motivet i nummer ett fastnad jag för direkt, och det handlade bara om att hitta rätt vinkel och sätta på ett teleobjektiv. Stort tack för din kommentar Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vilken läcker härlig bild med triangeltak så alla de olika formerna så skorstenar som liknar de i Gamla stan...du vandrar fram o jag vandrar med genom höghus så in i en gränd..
fin promenad är det allt.
///Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-04-01 19:59
Jag fastnade direkt för vyn med takvinklarna och skorstenarna. Kul att du gillar den och tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne