I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Typiskt västkustskt

Säg den rubriken tio gånger snabbt om ni kan! Bilderna är från förra helgen när jag var och hälsade på min faster och hennes man i det vackra Bohuslän. De är gjorda på gångavstånd från stugan, som ligger några hundra meter från Åbyfjordens norra strand. Fortsätter man västerut kommer man till Kungshamn och Smögen. 

Jag fick med ett svartvitt kustmotiv i senaste numret av Fotosidan Magasin. Den bilden blev totalsågad av bedömaren, men jag ger inte upp för det!

#1

#2

#3

Inlagt 2019-05-25 08:47 | Läst 2238 ggr. | Permalink
Kul med bedömning i tidningen. Tråkigt med sågning, men säkerligen utvecklande?

En fin svartvit serie där jag fastnar för #1 med sitt dramatiska intryck med de vita molnen. Lyckat med den spräckliga och "skrynkliga" stenförgrunden.

En reflektion kom med på #3.
Svar från Bjarne 2019-05-25 12:59
Alltid kul att få med en bild. Kritiken var av den arten att jag inte riktig vet hur jag ska omsätta den. Grejen är också att jag själv gilla bilden. Klart att du såg reflexionerna! Tack för kommentaren i allmänhet och om första bilden i synnerhet.
Hälsningar, Bjarne
jbrkm 2019-05-25 14:02
Man vill ju gärna kunna omsätta feedbacken på ett utvecklande sätt. Jag får nog ta och köpa tidningen :)
Svar från Bjarne 2019-05-26 09:28
Det tycker jag du kan göra, så kan vi kanske jämföra intryck av andra bilder också! För övrigt har du kommenterat bilden den 13 oktober förra året :)
jbrkm 2019-05-26 20:37
Se där! Då känner jag kanske igen den i tidningen :)
jbrkm 2019-05-30 21:39
De flesta bilder blev sågade på ett eller annat sätt. Jag tycker att trycket i tidningen gjorde bilden sämre än digitala bilden från oktober. Fin dramatik!
Man ska inte lyssna så mycket på andra, det är bara du som kan bedöma rätt den känsla du vill få fram med dina bilder! Det finns alldeles för många 'gamla' svartvita fotografer som försöker ha monopol på hur en bild ska tas.. och allt blir då så klart likriktat.. när 'följarna' då försöker efterlikna dessa fotografer.. Det är vackert i Bohuslän!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-05-25 13:00
Tack så mycket Jan! Bara för att den bildbedömaren inte tyckte om bilden i tidningen, så gör jag fortfarande det själv. Jag håller med om att man inte ska ta för hårt på regler.
Hälsningar, Bjarne
Kan ju vara värt att notera att det inte var någon bild här i ditt blogginlägg som blev sågad. För det andra tycker jag att "det bara blir konstigt" - för att nu travestera bedömarens ord - att Fotosidan Magasin tar in en bild som bedömaren helt och hållet klankar ner på. Skamligt gjort!

Bild 3 - gillas!
Svar från Bjarne 2019-05-25 13:04
Tidningens upplägg är ju att någon ger kritik, som kan vara både positiv och negativ, så jag har inget emot att bilden kom med och blev bedömd. Sedan är det ju alltid roligare med någon typ av positiv återkoppling, men jag ser hellre att bedömarna blandar bilder som de tycker bättre och sämre om än om de bara tar med det de själva gillar. Jag får vara glad åt andra tillfällen när jag fått positiv kritik! Kul att du gillar tredje bilden och stort tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Jag såg din bild i tidningen när jag gjorde en första genombläddring, då läste jag inte ens texten, det har jag gjort nu. Hon, Eva-Mari, gör fö en nästan likadan kommentar om en bild till i det numret, alltså att egentligen bestå av två olika bilder. Och hennes kommentar om en tredje bild, bilden från Belfast, tycker jag tyder på att hon inte riktigt förstått vad fotografen vill visa, högra bilddelen med sandsäckarna är för mig en väsentlig del av bilden, barnaglädjen finns där TROTS pansarvagnen, sandsäckarna och soldaten med kpisten bakom sandsäckarna. Bilden visar inte barnaglädje i allmänhet utan barnaglädje trots pansarvagn, sandsäckar och kpistar.
Vad jag själv tycker om din bild? Kanske ligger det något i hennes kommentar ändå. Jag tänker inte så mkt på detaljerna i kompositionen, hårt mot mjukt och så där, mer på att det är lite oklart vilket som är huvudmotivet, åskmolnen eller stensättningen? Men det är min fundering, säkert lite påverkad av hennes. Tycker fortfarande det är roligt att du fått in bild för bedömning! Och bildbedömning är subjektiv, förtjänas att upprepas! Hälsningar/ Björn T
Fö klassiskt vackra västkustlandskap!
Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-05-26 09:25
Tack för din utförliga kommentar Björn! Jag har inte läst tidningen än, så jag har inte koll på hur Eva-Mari har kommenterat andra bilder. Jag har noterat att hennes egna bilder både är från en helt annan genre och har en annan stil, så vi tycker nog om olika sorters bilder, och det är inget fel med det, tvärtom. Jag uppskattar din ärliga kommentar. Jag noterar att den är lite annorlunda än när du kommenterade bilden här i bloggen, så kanske ligger det något i det du skriver att du också påverkas av Eva-Maris kommentar. Kul att du gillar det västskustska!
Hälsningar, Bjarne
Vist Bohuslän är så annorlunda mot det vi är vana vid i Skåne förutom i nordvästra delen.
Jag kan inte nog njuta när man får vandra där på klipporna höra skvalpet från havet.
Du visar också de där små stugorna som ofta kan hyra. Vilka nostalgiska känslor du väcker upp inom mig med dessa bilder som så exakt visar detta vackra landskap.
///Gun-Inger

Det med kritik kan vara berikande men inte alltid kan såra också.
Svar från Bjarne 2019-05-26 09:27
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Gun-Inger! Du fångar känslan av Bohuslän väl i dina ord och jag förstår att du känner ungefär likadant som jag om det landskapet.
Hälsningar, Bjarne