I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

I måttlig mängd i motsatt riktning

Bilderna är tagna på en dag som firas till minne av en viss känd persons färd från jorden till himlen. Den här dagen, mer än tvåtusen år senare, när kompisen Håkan och jag hade en tvådagars fotoutfärd, färdades vattendroppar i motsatt riktning. Nåja, så farligt var det inte. Vi hade rätt bra tur med mestadels uppehåll och det kraftigaste regnet föll när vi körde till den hyrda campingstugan i Torekov.

Vi hade tänkt tillbringa dagen på Hallands Väderö, men båttrafiken ställdes in på grund av hårda vindar, så vi styrde kosan till Kullaberg istället. Vi kravlade upp på högsta punkten, Håkull, och hasade även nerför branta stigar till havet på bergets norra sida. Vi fick alltså rejält med motion. Det skiljer 188 höjdmeter mellan högst och lägst fotade bild. Mesigt, tycker kanske en del som bor på platser längre norrut.

Nere vid havet fanns det fantastiska klippformationer, enligt mig i alla fall, som är lite stentokig! De bilderna sparar jag på så länge.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-06-02 16:49 | Läst 2110 ggr. | Permalink
Det här är din starka sida, mycket fina bilder, gillar hela serien. hänger fint ihop! Må fint, LO
Förresten, har du varit vid Nimis, det är spännande precis som hela Kullaberg, ett fint besöksmål.
Svar från Bjarne 2019-06-03 20:59
Tack så mycket för de vänliga orden LO! Jo, jag har varit vid Nimis för ett antal år sedan. Det blev inte den här gången, nästa kanske :)
Ha det bra!
Bjarne
Gillar speciellt "mosaiken" i bild fyra mellan hårt och mjukt, grönt och grått..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2019-06-03 20:59
Tack för det Gunte! Intressant att höra om favoriten och varför.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Fantastisk serie og alle fortjener tomlen op.
Jeg har kun været på "Kullen" en gang og da var det på det sidste med min fysik. Jeg kom dog med besvær op på det højeste punkt og fik en storslået udsigt. Men det var uden kamera, som på den tid var mit tunge og store Nikon D700. Det blev tilbage i bilen denne gang.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-06-03 21:02
Hej Erik! Tack för de värmande orden! Härligt att du fått möjligheten att komma upp på berget, även om det var utan den tunga kamera du hade då.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
188 meter kanske inte låter så mycket, men om man tänker sig en halv rundbana för löpning, så är det trots allt en del.

Jag gillar främst bild #1 för sin murrighet och det fina ljuset på den mossiga stammen. Där har du lyft fram huvudpersonen på ett strålande (!) sätt!

#4 är en annan favorit. Fint med det gröna som bryter igenom stenpartiet. Genom de rundformade stenarna blir känslan i bilden väldigt avslappnad.
Svar från Bjarne 2019-06-05 17:59
Oj, här hittar du personer på bilder som inte har några :) Förlåt, kunde inte låta bli! Det är kul att du gillar första bilden, som är lite av en favorit hos mig också. Ni är två som pekat ut fyran, som jag tvekade på om den skulle med.

P.S. Kvällsfoto i Nackareservatet igår!

Hälsningar, Bjarne
jbrkm 2019-06-05 18:15
Tumme upp på kvällsfoto!
Kullaberg där finns olika sorters natur som du visar en del av här.
Jag vandrar med dig det känns spännande.
Gun-Inger