I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Rörigt i Frankfurt

En del är korta och röda, andra långa och rosa. Med långa menar jag verkligen långa. De går typ över halva stan. Jag har ingen aning om vad som transporteras i dem. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-06-17 18:29 | Läst 1736 ggr. | Permalink
De röda korta ser ut som brandposter att ta vatten ifrån, kopplad till en brandbill som höjer trycket ytterligare, och som sen går vidare med smalare slangar till brandmän som sedan försöker släcka.. men de röda rören har inte 'Svensk standard' i kopplingarna, man har andra standarder utomlands.. De andra luftburna och tjockare rören vet jag inte.. kanske det är 'stadsgas' till fastigheterna? Kanske både för uppvärmning och till spisar.. och kanske färgglada för att se dom, och inte råka köra på dom.. I Stockholm ligger stadsgasen nedgrävda i gatorna och hängda under broarna mellan 'malmarna'..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-06-18 20:10
Jo, att de röda är brandposter förstår jag, men de rosa är ett mysterium. Känns inte helt säkert med gas i rör som går inte alltför högt över trafikerade gator. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det var nogle meget farverige rør installationer, som gør sig godt på fotos.
Jeg havde først en idé om at det er noget midlertidigt, medens de gamle huse bliver renoveret/moderniseret. Men det er nogle store dimensioner så det kan vel ikke kun være fjernvarme ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-06-18 20:11
Hej Erik! Nej, jag förstår inte vad de långa rören är till för, men att de inte är från medeltiden är vi helt överens om! Stort tack för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Ha ha - varför försöka dölja rören med en trist grå färg... Spännande bilder!
Svar från Bjarne 2019-06-18 20:12
Så kan man se det! Jag som tyckte att de inte passade in i stadsbilden, eller så är det precis vad de gör! Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Brandposterna känns både naturliga och vanliga också på andra håll. Dom andra rören - verkar inte så kul tycker jag. Stadsgas är väl ett rimligt antagande, och det kan se roligt ut på enstaka ställen och med fräcka fotovinklar men att ha dom överallt - i Gamla stan tex, eller i bostadskvarteren - inte min önskemiljö. Och om det nu är stadsgas, vad händer om någon placerar en sprängladdning på något av rören? Men fina bilder blir det, gillar särskilt bild 4 och 5! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-06-18 20:14
Intressanta tankar och som jag skrev till Jan känns det sådär att ha antändbar gas i ledningar över trafikerade gator. Jag får nog googla och se om jag hittar någon förklaring. Tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Rörande vet jag inte, men som fotograf går det att vända till sin fördel! I #2 ger den fint lysande brandposten liv till en ganska trist bakgrund. I #5 passar rören in på något märkligt sätt. Jag vet inte om det beror på de mörka tegelpartierna på huset eller något annat.
Svar från Bjarne 2019-06-18 20:15
Jag känner lite som du om bild fem. Vet inte om de stör eller passar in. Egentligen mest stör, men de är spännande ändå. Tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne