I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Mayarike

En av de stora sevärdheterna på Yucatan-halvön i Mexico är lämningarna vid Chichen Itza. Mest känt här är det pyramidformade Kukulcan-templet, men det finns mycket annat också, både fler pyramider och andra byggnader. Där fanns en hel stad, som bara delvis är undersökt och öppen för allmänheten. 

#1

Kukulcan-templet (även bild 2 och 3)

#2

#3

#4

Reliefer avsedda att skrämma besökare.

#5

Tusen kolonner - eller snarare några av dem!

Inlagt 2019-07-22 09:10 | Läst 2383 ggr. | Permalink
Hej Bjarne - velkommen tilbage på FS.
Det er nogle meget fine s/v fotos fra et meget spændende sted. Jeg har set et program på TV om dette fantastiske tempel. Det må have været en stor oplevelse at se det i virkeligheden.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-07-22 18:48
Hej Erik! Ja, bortovaron har förstås berott på att jag varit bortrest. Det var verkligen kul och intressant att se mayatemplen i verkligheten, fast det gick åt mycket vatten. Temperaturen låg nog på 35-40 grader. Tack så mycket för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vilken nostalgitripp! Jag var där 1986. Det är ett häftigt ställe och en stor upplevelse att se. Jag minns att vi klättrade på en pyramid men det kanske man inte får längre. Miljöerna gör sej mycket bra i svartvitt.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-07-24 08:18
Kul att du varit där också! Nej, man fick inte klättra alls på några av monumenten idag. Med tanke på värmen hade jag nog inte klättrat upp till toppen i alla fall! Tack för kommentaren Lena.
Hälsningar, Bjarne
Valet av svartvitt känns rätt. Häftigt med relieferna, även om man kanske inte blir rädd. Bild 3 med trappstegen mot det vita molnet är genomtänkt!
Svar från Bjarne 2019-07-29 16:25
Undrar om relieferna skrämde folk på den tiden? Tack för kommentaren och kul att du gillar svartvitt och trappstegen!
Hälsningar, Bjarne