I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Tillbaka i Norrköping

Bara två veckor sedan jag var i Norrköping, men nu hamnade jag där igen. Så då kommer det en bild till från industrilandskapet!

Inlagt 2019-09-04 19:20 | Läst 1097 ggr. | Permalink
Snygg bild på kända kvarter :-)/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-09-04 19:55
Tack så mycket för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Man/jeg bliver aldrig træt af at se billeder af vand helt ind gennem bymæssig bebyggelse. Det her område ser ud til at være helt fantastisk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jeg er forresten helt enig med dig - ens kommentarer bliver da påvirket af både overskriften,teksten og billedet. Du ved hvad jeg hentyder til.
Svar från Bjarne 2019-09-04 19:57
Hej Erik! Och jag blir inte trött på att fotografera där, inte än i alla all. Det är ett ganska unikt område och jag vet inget annat ställe i Sverige som ser ut ungefär på det sättet. Visst förstår jag din kommentar i P.S. Stort tack Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fina Industrilandskapet! Älskar den gula färgen på byggnaderna. Bergsbron med granar i mitten och Kåkenhus som reser sig upp till höger. Blev väldigt sugen på Norrköpingsfotografering nu...
Svar från Bjarne 2019-09-05 17:09
Di har full koll på vad saker heter märker jag. Kul att bilden lockar till fotolust i Norrköping! Stort tack Jocke😊
Hälsningar, Bjarne
Du reser runt mycket i Sverige, i tjänsten antar jag. De gula husen blir fina i mulet lite mörkt väder och mot det mörka vattnet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-09-05 17:10
Jodå, jag reser en hel del. Kul att du gillar färgkombinationen. Tack så mycket Lena!
Hälsningar, Bjarne
Bra bild tycker jag! Och lite annorlunda, kände inte igen mig direkt utan fick tänka till. Kul att få ta del av hur du ser stan!

Som du säger, Industrilandskapet är ganska så unikt. Ett oförfärat byggande i vattnet. Huset t v står på pelare ner i Strömmen.

Påverkan från England är påfallande. Fabrikerna byggdes med både kunskap och komponenter därifrån. En gjutjärnspelare kan vara märkt "Bolton" och vara komplett med fästen för remdriften. Byggnaden en integrerad del av maskineriet, från turbinen i källaren till skorstenen som släppte ut rök, då en symbol för framsteg.

Röken finns kvar i stans logga, ett N med vågor nere t v och rökar uppe t h.
Svar från Bjarne 2019-09-07 15:10
Tack så mycket för kommentaren och informationen om industrilandskapet! Kul att lära sig mer om historien kring staden och dess industrier. Vi ser förstås helt annorlunda på industrirök nu!
Hälsningar, Bjarne