I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vit morgon

För första gången den här säsongen vaknade jag till ett snötäckt landskap. Samma dag som vi inför sommartid! Märklig värld vi lever i. Frukost och sedan ut med kameran. Så härligt det var att vandra runt i det vita landskapet och äntligen höra snön knarra under fötterna! Visst, det var bara några centimeter, men i alla fall. Sen får det vara hur mycket sommartid det vill. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2020-03-29 18:43 | Läst 2058 ggr. | Permalink
Läckert o vackert med snön, den hade jag glömt, i Malmö var det bara kallt, var bor du? Hälsn. LO
Svar från Bjarne 2020-03-29 20:03
Jag bor på Nävlingeåsen två mil sydost om Hässleholm. Lite högre här och det gör ofta skillnad. Tack så mycket för kommentaren LO!
Hälsningar, Bjarne
Vilken trevlig överraskning för en fotograf! Nysnö är verkligen vackert! De få centimetrarna gör att formerna från marken består. Det syns särskilt i #1, som nästan blir trollsk.

Snittytorna på stammarna i #4 ger fin färgkontrast mot det tunna vita snötäcket!

De snöiga grästuvorna i #5 blir min favorit i serien. Vattendraget som går diagonalt ger en fin balans till bilden.
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:14
Visst är det fint med nysnö! Kul att höra vilka du gillar bäst och #5 har ju lite reflexer av några trädstammar i bäcken, även om de är suddiga :) Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne, du fick något mer snö än mig! Det är verkligen Aprilväder redan i Maj, men onekligen är det klart varmare nu än när jag var liten. Måste varit härligt att gå där i skogen. I de trakterna du bor är det vackert året om.Fint ljus i de första bilderna, och den sista har en märklighet, man har lagt det gamla timret ovanpå det nya som ligger direkt på marken.
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:15
Här på åsen är det förstås lite kallare. Ibland snöar det här när det regnar i Kristianstad. Lite lustigt med stockarna är det! Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Tycks vara bokskog. Vackert!
- hawk
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:15
Det är mest bok, stämmer. Tack för kommentaren Håkan!
Hälsningar, Bjarne
Oj snö nere i Skåne är väl inte så vanligt.
Fina bilder du fångat!

MvH
Johnny
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:18
Den här vintern har det varit extremt ont om snö i Skåne. Fast det kan vara annorlunda även om det är ett tag sedan vi hade större mängder. Tack för kommentaren Johnny!
Hälsningar, Bjarne
Oj, vad läckert! Första bilden ser ut som vit Fönsterlav, sån som man har i adventsstaken.. Ja, ungefär så där mycket snö har jag haft i vinter.. i mitten på december. Det blev vackert! Ja 2020 är ett år man kommer minnas..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:21
Första är nog någon typ av mossa, men jag vågar inte uttala mig om sorten. Ja, det har väl varit ont om snö i Stockholm också, vilket jag sett under mina resor. Dessa har dock paus nu på grund av Corona. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Der er også faldet lidt sne forskellige steder her i DK, som ligner det på dine billeder her. Men ikke her i Roskilde !
Det blev nogle meget smukke vinterbilleder, hvor man næsten kan fornemme stilheden.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:26
Hej Erik! Kanske var det på Himmelsbjerget ni fick snö? Kanske skönt att slippa det i Roskilde. Härligt att du gillar bilderna och stort tack för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Tänk vad lite snö kan göra med landskapet, men helst inte nu. VI fick snö tidigt i morse och jag vill bara att det ska smälta bort. Bild fem blir favoriten med de snötyngda gräsen runt vattnet. Gräsen ser ut som mjuka luddiga vippor.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:27
Det är inte alla som är glada när vi får snö så här års! Kanske fotograftoken i mig som blev glad :) Härligt att du gillar bäckbilden! Det var nära att jag bara gick förbi. Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Ser härligt ut, tänk vilken skillnad en gnutta snö gör, allrahelst i solsken. Ljust och fint, många detaljer försvinner, istället förstärks formerna.. Det vita mot bäckens mörka vatten gör den bilden till en triktig favoritbild, hälsningar/Björn
Svar från Bjarne 2020-03-30 18:30
Du beskriver skönheten med det snötäckta landskapet mycket bra! Tänk att bäckbilden skulle gillas av så många. Jag hade kanske inte gissat på det från början. Tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne