I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Fågelliv vid Magle

Hässleholms fotoklubb fortsätter med träffar utomhus för att vi ska kunna umgås riskfritt. Vi står inte i en tät klunga utan håller avstånd! Förra veckan träffades vi vid Magle våtmark utanför Hässleholm, vilket är ett tillhåll för allehanda fåglar. Jag fick inte till bilder på direkt ovanliga arter, men det gör inte så mycket. Kul att fota ändå!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2020-04-28 16:01 | Läst 2028 ggr. | Permalink
Man får inte glömma våra 'vanliga' fåglar heller.. rariteter i all ära, men de är ofta bara små bonusar i naturen, annars är dom inte längre rariteter.. Fint kvällsljus här!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:40
Tack så mycket Jan! Kul att fågelfotografen uppskattar bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det lyder til at være en dejlig måde at komme ud og fotografere på. Billede nummer 2 med de 2 Knopsvaner (dank nationalfugl) går jo lige i hjertet. Smukt lys og fine spejlninger.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:43
Hej Erik! Det klart att nationalfågeln går hem hos dig! Tack så mycket för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vet ej om jag sett så mycket av fågelfotografen Bjarne förr, men du lyckas ju bra! Speciellt gåsen. Vad har du för utrustning till detta?
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:44
Tack så mycket Stefan! Det är Olympus E-M1 Mk II med Panasonic Leica 100-400. Den senare tror jag du har också, om jag inte missminner mig.
Hälsningar, Bjarne
Vibybo 2020-05-01 15:18
Hej Bjarne! Tack för uppgifterna, objektivet har jag, det är väldigt bra för makro också, som skräddare, trollsländor och annat som inte vill ha folk alldeles inpå krypande. Sen ser jag på dina bilder, att din Olympus kamera verkar lika bra som jag hoppades på, mest fokus då. Min GX80 är visserligen bra, men besväras av en del mindre, men ibland irriterande egenheter. Så blir det kanske med tiden med mycket man har, bländad genast men efter hand tiden går så avslöjas bristerna. Har fokuserat (obs ordvits) mindre på foto på sistone, börjat skissa upp en ny målning istället. Det är väl så att det svänger fram och tillbaka.
Strålande väder och fina fågelbilder och visst är det snyggt med speglingarna! Kul att ni fortsätter att träffas fast utomhus. Hälsningar/Björn T
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:50
Det var en mycket fin kväll och trevligt att träffas på det sättet. Tack så mycket för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Ensamma måsbilden sticker ju verkligen ut här med den fina texturen på vattnet, rasande grann..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:50
Tack för det Gunte! Du har hittat din favorit, härligt.
Hälsningar, Bjarne
Nu känner jag mig helt förutsägbar! Att reflektioner är en svaghet är vida känt! Svanparet i #2 är fint fångat och inramningen på högersidan sätter paret i ett sammanhang. #3 blir intressant och nästan tredimensionell med de blå himmelsreflektionerna i krusningarna. Riktigt snyggt!
Svar från Bjarne 2020-05-01 09:52
Mycket förutsägbar:) Du hittade två bilder där reflexionerna är en viktig ingrediens. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne