I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Flora och fauna i trädgården

Man måste inte bege sig så långt för att göra bilder. Den här gången lämnade jag inte ens tomten.

#1

#2

Spindel tycka fluga vara mycket mumsig

#3

#4

Inlagt 2020-05-27 20:13 | Läst 1754 ggr. | Permalink
Hej Bjarne din "heldige kartoffel" :-)
Så fine motiver inden for rækkevidde, men så er det godt, at du forstår at udnytte situationen så flot.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2020-05-30 20:33
Hej Erik! Tack så mycket för din vänliga kommentar!
Ha en bra lördagkväll!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vad fint! Grå flugsnappare har du också.. Dom är trevliga, kan bygga bo nära och på konstiga ställen som en sko, som stått ute ett tag..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-05-30 20:35
Då gäller det att hålla skorna inomhus då, så man inte får en oväntad överraskning! Förra sommaren hittade jag en död mus i min sko uterummet...Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Intressant och omväxlande serie!. Efter bild två där du skrev Spindel tycka fluga vara .....tänkte jag att nu blir det väl Fågel tycka spindel vara mycket mumsig......men inte så vi fick se det i alla fall. Flugsnapparen sitter perfekt placerad ute på änden av pinnen, riktigt snyggt! Den inledande blomman är jag säker på, vacker men vet inte vad det är? Många hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-05-30 20:38
Tack så mycket Björn! Spindeln fick leva så länge jag såg den i alla fall. Blomman är en ännu inte utslagen klockhyacint. Visst hade jag tur med flugsnapparen!
Hälsningar, Bjarne
Grå flugsnappare är ju toppen att ha i trädgården och hackspetten gillar jag även om den är vanlig. Vi har den som stadig gäst och det är en kul och högljudd fågel att ha omkring sej. Man kan hitta mycket i en trädgård och ännu mer om man använder olika objektiv. Det är ju lätt om man bara kan gå in hemma och byta.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2020-05-30 20:39
Precis, det har sina fördelar att fota hemmavid! Lättare att ta det lugnt och vänta på rätt tillfälle också. Tack för din kommentar Lena!
Hälsningar, Bjarne
Det finns nog en hel del att upptäcka på tomten! Fina detaljer i #1 och #2. Fastnade för insekterna i #2. Kompositionen i #3 är väldigt bra!
Svar från Bjarne 2020-06-06 08:33
Det var inte helt lätt att komma åt att få någon vettig bild på insekterna där inne bland blommorna! Kul att du gillar den ändå - och några till. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne