I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Nu skippar vi färgen

Det har blivit mycket färg på sistone. Det blir gärna så för min del under vår och höst när naturens färger är som finast. Fast nu tycker jag det är dags för lite svartvitt. Jag har letat upp några bilder från Haväng som jag tycker passar för den behandlingen. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2020-06-17 19:01 | Läst 1901 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Ja, det kan finnas något med det, men jag växlar fortfarande något mellan s/v och färger. Några av de uppenbara färgmotiven blir dock fortfarande med Velvia. Antingen Acros eller Classic Chrome för gatescener och för dokumentära bilder. CC anses av många Fuji-fotografer vara en s/v med liten färg !
Av s/v-bilder här med fin kontrast - väljer jag nummer 2 med roddbåten - gillas mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-06-20 09:38
Hej Erik! Helt rätt, det är bra att prova flera uttryck och att använda kamerans filmsimuleringar är ett bra sätt. Bild 2 är ett motiv jag fotat flera gånger på olika sätt under skiftande förhållanden.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det blev fint! Man får en känsla av 'dramatik'.. egentligen är den 'gröna' period vi är inne i nu lite tråkig tycker jag.. det är helt enkelt för mycket av det gröna!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-06-20 09:39
Precis, det kan bli för mycket grönt! Innan löven slagit ut helt är finast tycker jag. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Tycker att det är intressant hur trista färgbilder ibland får ett nytt liv som svartvita skildringar! Hur det ligger till med denna serie i färg vet ju bara du. Jag fastnade direkt för #2. Träbåten är ett givet blickfång. Men det är pinnarna som utgör det lite oväntade som får blicken att vandra runt. Fastnar även för #5 där det liggande trädets detaljer matchas fint med den mera dramatiska himlen.
Svar från Bjarne 2020-06-20 09:41
Några hade säkert funkat i färg också, men det kan vara intressant att göra det svartvita valet ibland. Visst gör stolparna mycket för bild 2, men kul att du gillar femman också! Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Färg el svartvitt, ett evigt tema! För mig beror det på humör och känsla för stunden. En fin serie du har här, till skillnad från några andra kommentatorer väljer jag nr ett som favorit, jag gillar den lugnare bakgrunden där. Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-06-20 09:42
Kul att du fastnar för ettan. Jag gillar också den relativa enkelheten här. Tack så mycket för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Det gick definitivt bra med svartvitt på dessa bilder, speciellt de första. Den i mitten kan med lite fantasi förställa ett avsvalnat lavafält.
Svar från Bjarne 2020-06-20 09:43
Bra liknelse om lavafältet! Har inte tänkt på det, men det stämmer ju. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder Bjarne. Det svartvita skalar av och lyfter fram. Tingen skapas på nytt och får karaktär. Jag gillar speciellt den andra bilden med båten. Den ger mig lite vibbar av Det sjunde inseglet.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2020-06-30 18:42
Vilken jämförelse med Det sjunde inseglet! Jag uppskattar din vänliga kommentar, många tack för den.
Hälsningar, Bjarne