I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bland klippor och ängar

Förra veckan var min sista före semestern. Måndagen var fortfarande varm och skön och jag tog ut lite ledigt på eftermiddagen och åkte till havet. Jag hamnade vid Stenshuvud igen, som har en förmåga att locka mig dit. Den här gången blev det 50-50 mellan färg och svartvitt. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2020-07-08 08:15 | Läst 1203 ggr. | Permalink
Hej Bjarne!
Stenshuvud är ju aldrig fel, inte vid någon årstid eller tid på dygnet.
Tycker du funnit ny intressanta vinklar och motiv, tycker mycket om de bilderna.
Svar från Bjarne 2020-07-08 18:27
Hej Stefan! Visst är där alltid fint, håller med om det. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Där hav möter klippor och öar finns det alltid en uppsjö av motiv! Och ljuset skiftar ständigt.. det har alltid lockat mig mest att fota genom åren, även om skogen också är fin.. även staden.. hmm.. Ser vackert ut vid Stenshuvud!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-07-08 18:29
Helt rätt, det finns många miljöer som är trevliga att fota i! Som flitig stockholmsbesökare (fram till Corona) känner jag till fina platser både i stan och naturen. Välkommen till Stenshuvud om du får chansen. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Väldigt vacker serie med kust/strandmotiven. Det slår mig att jag inte vetat att det finns så mkt klippstränder i Skåne, har trott att det nästan bara är sand. Tvåan och trean är mina favoriter, jag gillar dom vackra färgerna på stenarna! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-07-08 18:31
Det är väldigt mycket sand. Klippstränder finns vid Stenshuvud, Kullaberg och Bjärehalvön och någon plats till. Härligt att du gillar klipporna i tvåan och trean!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Är du helt säker på att nummer 1 inte kommer från Bornholm :-)
I denna serie är nummer 3 överlägset bäst - med fyren i bakgrunden. Med dette sagt, så är det hög klass över alla - som vanligt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-07-08 18:32
Hej Erik! Jag är bombsäker, men jag har ju varit på Bornholm, så jag förstår hur du tänker. Kul att du gillar bilden med fyren lite extra, även om min personliga favorit är nummer två.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vackert med stenbilderna med alla varma toner.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-07-10 16:05
Kul att du också uppskattar sten! Tack för kommentaren Gunte.
Hälsningar, Bjarne
Jag brukar försöka hitta en favorit som sticker ut lite extra. Här får det för rättvisans skull bli två, på 50/50-temat som du bjuder.

Jag har börjat bli svag för fyrar, vilken är fint placerad i #3. Vägen dit förstår man inte är allt för enkel. Däremot vacker!

#5 har fina kontraster mellan ljust och mörkt, vilket framhävs toppenbra i bilden!
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:55
Man får se upp var man sätter fötterna där bland klipporna, men jag tog mig fram utan krossad kamera:) Tack för kommentar om både färg- och svartvita bilder!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder. Både de svartvita och de i färg även om jag faller liter extra för den femte på de liten lätt förvridna stubbarna.

Mvh Jörgen
Svar från Bjarne 2020-09-06 18:51
Jag var lite tveksam till hur femman skulle gå hem hos "publiken", så det är superkul att du gillar den. Tack så mycket Jörgen!
Hälsningar, Bjarne
TheInvisibleJackal 2020-09-08 18:12
Hej Bjarne!
Jag räknar mig själv som lite av en trädnörd. Är väldigt fascinerad av trädens former och textur, men även hur deras grenar och lövverk kommer till uttryck och samspelar med olika typer av väderlek.

Mvh Jörgen