I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

2.5 km på sju timmar del 2

Den mycket långsamma promenaden längs Klövabäcken på Söderåsen gav många chanser att leta motiv, och då framförallt intima landskap i höstfärgspalett. Det "värsta" med denna vackra årstid i kombination med ett landskap med stora fotomöjligheter är nog att veta vart man skall rikta kameran. Fast det är bättre att glädja sig åt de bilder som fastnat på minneskortet än att gräma sig över de som aldrig blev gjorda.

#1

#2

Den här lilla svampen satt intill fikaställe n:r 2.

#3

#4

#5

#6

Jag tog två varianter av denna bild. En när det kom en vindby och en när det var lugnt. Jag tyckte den här blev lite extra spännande.

Inlagt 2015-11-19 20:04 | Läst 2779 ggr. | Permalink
Fina bilder från ett fantastiskt vacker ställe! Jag har besökt Söderåsen en gång, det blir ett besök till näst vår.
- hawk
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:34
Tack för kommentaren och välkommen åter till Skåne!
Hälsningar, Bjarne
Härliga färger fortfarande och fina bilder Bjarne!
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:35
Tack, fast jag luras kanske lite. Det är några veckor sedan bilderna togs!
Hälsningar, Bjarne
Fina höstbilder Bjarne.
Får försöka ta mig i kragen och ta mig tid att plåta lite mer, även om det är mitt i jaktsäsongen.
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:35
Tack Lars! Man kan jaga med olika verktyg och jag använder bara ett av dem.
Hälsningar, Bjarne
Jag håller med sista bilden är fin
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:36
Tack Bengt och kul att sista gillades!
Hälsningar, Bjarne
Hej! Jättefint även med denna del 2! Känns som det kan bli väldigt fint här, även om det skulle bli lite mer vinterlikt.. kan det vara så! Bokträd brukar väl ofta behålla sina vackra orange löv även om det blir vinter, i alla fall har jag sett så på en del träd här i Stockholmstrakten. Borde bli fint i motljus mot eventuell snö..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:37
Tack så mycket för kommentaren Jan! Det kan mycket väl bli ett vinterbesök. Bokblad har en tendens att sitta kvar på enstaka grenar, men de flesta faller i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
Härlig natur som du fångat förtjänstfullt! På Söderåsen har jag varit en hel del, men inte vid Klövabäcken, det måste ske så småningom, må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:37
Tack så mycket LO! Då har du ett nytt utflyktsmål, inte illa va!
Ha det bra!
Bjarne
Jag förstår att ni tog lång tid på er. Det är bedövande vackert och jag tycker du hittat riktigt fina kompositioner. Den första tittar jag länge på och det blir sedan en skön kontrast när den lilla svamen kommer på nästa bild. Den med vattnet har en fint djup och jag gillar att du valde den där vinden drog fram som sista bild.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:38
Tack så mycket för den utförliga kommentaren om flera bilder Lena!
Hälsningar, Bjarne
Alla bilder utstrålar någon slags egen värld där bara lugn och guldskimmer råder. Mycket fina bilder, där den första blir dagens favorit. Ha en bra helg Bjarne.
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:38
Tack så mycket för det Ingemar. Kul att första blev favorit.
Ha en fin fortsättning på helgen!
Bjarne
Du har lyckats riktigt bra! Jag gillar speciellt bild 1 och 2. Jag tycker också att det är svårt i Skäralid att rikta kameran, när allt är så vackert.
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:40
Tack för kommentaren Wolfgang och kul att höra vilka du gillar bäst. Skäralik och Klöva Hallar är lika på vissa sätt, men i Klövaravinen finns inga ordnade stigar som i Skäralid.
Hälsningar, Bjarne
En explosion av färger, härligt.
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:41
Tack Stefan! Den här typen av explosioner gör ingen skada i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
Med så fina bilder behöver du inte gräma dig över några missade.
Njutfullt!
Svar från Bjarne 2015-11-21 15:41
Du har så rätt Maggan, tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
God söndagseftermiddag Bjarne! Nu njuter jag åter av dina färgsprakande bilder från Klöva Hallar, denna lite bortglömda(?) pärla nära Söderåsens Nationalpark.
Du inleder starkt med en intressant klippa med marken täckt av rostbruna löv och små gröna mossfläckar. De gula löven som ännu sitter kvar på träden fullbordar höstpaletten. det finns en hel del intressanta grenar och stammar i bildytan, även en som sånär klipper av det övre vänstra hörnet. Inte optimalt, men bilden som helhet är vacker.
Sedan följer bild två och tre med den lilla ensamma svampen. Där föredrar jag bild två på grund av att svampen står ut så fint mot den härligt gula bakgrunden. Hatten ligger perfekt i det gula bältet!
Bild tre har visserligen fler bildelement att titta på, blicken drar sig till de gula löven och det ljusa ormbunksbladet som båda ligger i oskärpa. Därmed får den skarpa lite mörkare svampen inte riktigt den uppmärksamhet av mig den förtjänar.
Bild fyra är verkligen en toppenbild. Det mörka vattnet ser vid en hastig titt väldigt stillsamt ut, men de ljuvliga färgstrecken avslöjar vattenrörelse! Komposition är förstklassig och du hanterat färgerna synnerligen bra.
Den femte bilden är den särklassigt mest komplexa. I den övre delen av bilden drar bildelementen tydligt åt vänster, medan den undre delen är mer neutral i det avseendet. Det finns en tydligt båge som skapas av ormbunkarna i mitten av bildytan. Färgskalan är mustig och aningen dämpad.
Tycker att du gjorde rätt i att presentera den blåsiga varianten av motivet i bild sex! Rörelseoskärpan orsakad av vindilen utgör en extra dimension i den annars ganska lugna bilden. Det beige/ljust bruna gräset ringlar fram i bilden såsom ett vattendrag och leder blicken till den orange lövväggen i bakgrunden. Bilden innehåller flera fina färgsprakande ytor. Blir allt lite avundsjuk på att jag inte såg denna "å" på plats, min blick fastnade på den färgsprakande väggen med de ljusa nakna träden framför som jag fångade längre fram på den lilla stigen... Jag tillåter mig att önska bort de ljusa kvistarna i vänsterkanten, men det var säkert inte lätt att göra något åt dem på plats. Och inte är det lätt eller "tillåtet" att trolla bort dem efteråt heller.
De tre bilder jag håller allra främst är i ordning fyra, två och sex! Men även ettan är riktigt fin. Och trean och femman. :-)
Hoppas din arbetsvecka blir bra! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-11-22 21:45
Här var fler värmande ord, tack så mycket för det! Det stämmer nog att Klöva är lite bortglömt jämfört med Skäralid, men tillgängligheten med stigar och vägen upp på Kopparhatten gör väl sitt till. Fast jag tycker det är bra att den ena dalen gjorts lite mer "turistisk" och den andra får vara orörd.

Jag håller med om att första svampbilden är bäst. Som du kanske minns fick jag trycka ner både kameran och huvudet mot en sten för att få det gula på rätt ställe! Lite överraskad att du gillar fyran så pass, fast en trevlig sådan!

Bild fem är verkligen komplex, men jag gillar själv den på något sätt. Jag har svårt att förklara varför, men det är kanske för att olika delar av bilden har sin karaktär. Kul att vindvarianten på sista föll dig i smaken! Grenarna till vänster kommenterade du redan vid fototillfället, fast här fanns ingen vinkel där de inte kom med ifall resten skulle falla på plats. Och nej, jag ger min inte på att klona bort dem!

Hoppas den kommande veckan blir bra!
Bjarne