I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blekingsk start på året

Nu backar vi tillbaka till de första skälvande dagarna av 2021. Ett år som vi hoppas blir bättre än året före. Möjligen kan andra halvan bli bra om jag ska vara realistisk.

Den här dagen, innan vintern tog sitt grepp om Sydsverige, stämde vi tre fotokompisar Ulf, Håkan och jag, träff på halvön Gö lite utanför Ronneby. Vi hade tur och fick en bonusperson i form av Ulfs hustru Lisel också. Det var en mulen dag, men med svag vind och några plusgrader. Vi höll till på halvöns västra sida hela tiden, först söderut från parkeringen och sedan blev det en sväng norrut innan skymningen började på att märkas på allvar. En kanontrevlig dag som det alltid blir när vi träffas med kameror! Skulle säkert vara trevligt utan också, men det har inte hänt än. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2021-02-16 18:09 | Läst 880 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Det är ingen bra idé att lämna kamerorna hemma, då har vi inte möjlighet att se dina stenar och mossmotiver.
Nummer 1 är toppen, men vad händer i bild nummer 4 ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2021-02-17 21:07
Hej Erik! Visst ska kamerorna med! I bild fyra är det två fotografer som glömt sina stativ. Nej, jag vet faktiskt inte vad det är om det har med fiske att göra kanske. Tack så mycket för din kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det ser höstlikt ut men det var väld också före det blev vinter i landet. Vad är det på fjärde bilden? Ettan är fin, både formerna och färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-02-17 21:09
Meteorologisk höst i alla fall! Jag vet inte vad "stativen" i fyran är, men gissar att det har någon koppling till fiske. Förresten, var det inte ett staket på land där? Det har kanske gått ut dit för djurens skull? Tack så mycket för kommentaren Lena.
Hälsningar, Bjarne
Trevligt med fotoutflykter och här blev ju första bilden väldigt bra.
Mustiga nyanser men även sista är fin inger lugn
Svar från Bjarne 2021-02-17 21:10
Min egen favoritbild är absolut första! Kul att du gillar sista också. Tack så mycket Nini!
Hälsningar, Bjarne
Verkar vara ett trevligt ställe, fint med trädet och klippor i första och andra..
HaD/Gunte..
Svar från Bjarne 2021-02-17 21:11
Det var första besöket, men förmodligen inte sista. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Trevligt med dedikerad fototräff. Fastnade först för #2, med det ståtliga trädet och milda toner i horisonten som nog vittnar om att solen är på väg ner?
Lite längre ner hittar jag en ny favorit, i svartvitt. #4 tilltalar mig, men jag kan inte identifiera vad det är för prylar som sticker upp. Däremot sticker de ut och gör den intressant.
#5 blir toppbilden i serien i mitt tycke. Gillar de fyra nivåer som uppstår när man blickar ut över horisonten.
Svar från Bjarne 2021-02-25 18:24
Där ser man, favoriterna växlar allt eftersom! "Stativen" i #4 tror jag är för att förlänga ett kreatursstängsel en bit ut i vattnet. Härligt att du gillar sista, som kanske inte faller alla i smaken. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne