I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Första - isturen

Vecka 10 tillbringade jag i Sälen, eller Transtrandsfjällen om vi ska vara korrekta, tillsammans med kompisen Håkan. Sex härliga skiddagar, tre på tur och tre i slalombackarna. Dessa bilder är från första dagen, som dels karaktäriserades av vackert väder, dels av mycket hårt och isigt skidföre som gjorde det vådligt så snart det lutade. Ja, det blev en del hårda fall! Turen gick från Orrliden över Närfjället sedan öster om detsamma intill Lägerdalsfjället och tillbaka till stugan i Orrliden. 

#1

#2

#3

Inlagt 2021-03-22 20:31 | Läst 1393 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Det blev nogle sove skygger på nummer 2 - godt set.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2021-03-25 19:37
Hej Erik! Tack så mycket för din kommentar och ditt gillande av skuggorna!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Aaaah vackra dalafjällen. Vilken härlig vecka med snö.
Vilken tur ni fick sol eller bra planering :)
Svar från Bjarne 2021-03-25 19:38
Det är en bra fråga, men ett stort mått av tur lär det nog vara:) Tack för kommentaren Nini!
Hälsningar, Bjarne
Isigt skidföre låter inte alls så trevligt men det blev några fina rutor ffa landskapet i första bilden och det avskalade i den tredje. Intressant att du anväder stående format i den första. Inte vad man spontant tänker på ute på de öppna vidderna med snö, men det gör sej bra i det mjuka börjande landskapet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-03-25 19:39
Det var nog för att "hålet" skulle få stort utrymme i bilden som jag tog första i stående format. Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Härligt med en fjällvecka! Och skidor är frihet, vare sig det är på längden eller tvären. Gillar båda bilderna men alldeles särskilt dom vackra molnen ovanför fjället! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2021-03-25 19:46
Det är helt klart en fin frihetskänsla med skidåkning. Kul du uppskattar molnen! Tack för mycket för kommentaren Björn.
Hälsningar
Bjarne
Trevliga vinterbilder. Den sista avskalade bilden gillar bäst.
Jag slutade att åka skidor i just Sälen för en del år sedan. Pistningen var eftersatt och jag fastnade med ena skidan i en snödriva och for över ett brantare parti. Studsade nerför ett 50-tal meter. Lyckades dock hålla huvudet (har alltid hjälm) uppe och försökte slappna av så gott jag kunde för att dämpa fallet. Fallet resulterade i en skoterfärd till sjukstugan och sedan med ambulanstransport till Mora lasarett. Inget var brutet. Jag var rejält mörbultad och hade en lättare hjärnskakning samt att mjälten hade fått sig ett slag. Nästa gång jag var iväg för att åka skidor gick det inte. Jag hade blivit så rädd för att falla att tekniken blivit lidande. Jag kände mig som en osäker nybörjare i en alltför brant backe. Fallet hade satt sig i huvudet. Före fallet tyckte jag bäst om att åka när det var minus 15-20 grader i riktigt hårda backar. Jag åkte hellre på is än i lössnö.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2021-03-25 19:48
Ajdå, det var en riktigt otäck olycka! Tråkigt att det förstörde det här med skidåkning för dig. Mina fingrar och fötter tycker dock inte som så kallt som du gillade! Tack så mycket för kommentaren Jörgen.
Hälsningar, Bjarne
Du måste ha landat där strax efter att vi lämnade Tandådalen.

Mäktig skugga som grenen ger i #2 är tilltalande och det gör inget att det är lite hårt ljus. #1 är min favorit och det ger känslan av hårt före och vårvinter, precis som du skriver. Enstaka granar i horisonten, skuggor på fjället och den blå himlen samverkar fint!
Svar från Bjarne 2021-04-03 08:34
Jaha det var sportlovsvecka för dig och familjen, härligt! Kul du gillar både ettan och tvåan. Jag tycker också fjällkänslan och årstiden kom fram i första bilden. Stort tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne