I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Standardmotiv på höjden igen vid höjden

Nu kommer jag här med mitt "standardmotiv" igen, stenar och klippor. Även denna gång bilder i höjdformat och som så många gånger förut vid höjden på Österlen, Stenshuvud. En annan gemensam nämnare den här gången är jag fotat alla bilder med vidvinkelobjektivet 9-18 mm på m43, ett objektiv som jag är lite för dålig på att komma ihåg att använda. Förhoppningsvis lär jag mig att utnyttja dess möjligheter mer genom övning. 

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2021-07-19 09:02 | Läst 1647 ggr. | Permalink
Du påminner mig att samma objektiv skräpar i onödan i skåpet... Har en äldre modell och måste använda adapter, men även den bara skräpar... måste skärpa mig ;-)
En fin serie. Den svartvita bilden blir en favorit, fast jag är förtjust i stenar med.
Hälsningar Halina
Svar från Bjarne 2021-07-19 16:07
Tack så mycket för kommentaren Halina! Lycka till med ditt vidvinkelobjektiv.
Hälsningar, Bjarne
Det var tur du kom på att träna lite med det objektivet. Tycker den sista blev en smasch direkt snyggt. Som du vet tycker jag mycket om stenar och din näst sista är riktigt trevlig att se på. Bra jobbat
Svar från Bjarne 2021-07-19 16:10
Tack så mycket Nini för det omdömet! Kul att den svartvita fick extra gillande.
Hälsningar, Bjarne
9-18 för m43 känns som en utmärkt normal i mina ögon. Jag har använt en fast 28mm som normal nu i 6-7 år för APS-C och FF, jag saknar inte några andra brännvidder i det området utan hoppar därifrån till 14 eller 70mm. Den näst sista var den vackraste stenbilden, en sådan kan man mycket väl kunna ha på väggen. Den sista var också riktigt fin, gör sig fint i s/v, särskilt då molnen
Svar från Bjarne 2021-07-19 16:12
Härligt att du också gillar näst sista, som kanske är min egen favorit. Tack så mycket för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jag gillar dina vertikala bilder, även om det formatet antagligen mest används för porträtt.
Eftersom jag har varit lite i svartvitt-mode nyligen väljer jag också det sista fotot som min favorit i denna vackra serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2021-07-19 16:15
Hej Erik! Direkt ut ur kameran var sista bilden riktigt blek och tråkig. Svartvitt och lite kontrast (eller rätt mycket om jag ska vara ärlig) gjorde susen! Tack så mycket för kommentaren.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det är väldigt bra stenporträtt, tycker ditt vidvinkel passar utmärkt här. Här blev det ett snäpp bättre.
Har själv funderat på att köpa detta vidvinkel eller motsvarande, har bara ett leksaks. Men å andra sidan, får se senare för just nu lockar insekter, växter och fåglar. Måste ju ha tid att utnyttja investeringen.
Svar från Bjarne 2021-07-27 09:27
Du har helt rätt. Skaffar man objektiv ska de bli använda. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Vi delar kanske inte entusiasmen för stenar, men du lyckas fånga mitt intresse genom gestaltningen av huvudrollsinnehavarna. #3 med sina mjukt formade stenar och det första jag tänkte är en av de mindre stenarna som ligger i mitten, bakom en runt sten, som jag direkt tänkte måste vara hjärtformad. Dock ser man bara halva och jag har säkert fel. #4 är riktigt dramatisk och jag tror att det svartvita hjälper till! Fint att molnen böjer uppåt och stenstranden neråt. Nästan som en spegling, fast ändå inte.
Svar från Bjarne 2021-07-27 09:31
Hehe, du ser speglingar i allt:) Nåja, jag tar det som något positivt och det är ju menat så också. Kan tyvärr inte svara på resten av formen på stenen i bild 3. Får kolla nästa gång!
Stort tack för kommentaren Jocke.
Hälsningar, Bjarne