I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Finale Toscana

Finale i det här fallet innebär att det är sista inlägget från Toscana som jag planerat den här gången. Vilken lucka öppnar vi först? Jo, Lucca, där de två första bilderna är tagna. En vacker och trevlig stad innanför en ringmur. Bron i sista bilden är en bit norr om Lucca. Trean är tagen inte så långt därifrån vi bodde. Staden på berget heter Montecatini Alto och tronar över den större staden som ligger nedanför, Montecatini Terme. Jag slog upp 'alto' på italienska och det betyder 'hög' eller liknande. Jag tänkte det kunde betytt 'gammal', men det gör det inte. Det heter 'vecchio' eller 'antico'. Slut på italienska-lektionen för idag!

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2021-09-13 13:35 | Läst 1635 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Jag har bara varit i Italien för många många många år sedan och det var bara en övernattning vid Gardasjön på väg till Provence. Vi föll för området "Alpes-de-Haute-Provence" och återvände därför dit i några år. Det var mycket samma stämning som jag känner i dina foton här och från dina tidigare inlägg.
När jag bara scrollede på dem här var det nummer 3 som fick mig min opmærksomhed, men när jag sedan förstorade!
Blev nummer 1, som blir favorit med alla detaljer som man först ser i stor reproduktion.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Är det avsiktligt att du inte använder "ny bred layout"?
Svar från Bjarne 2021-09-15 18:42
Hej Erik! Du har i alla fall sett en del av Italien och en fin sådan. Kul att du gillar bild 1 som favorit. Den satte jag upp på väggen idag! Jag kör månadens bild i A4-format och den blev augusti månads bild. Byter till en från september i oktober och så vidare. Tack för din fina kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vacker plats du har fångat fint. Bron ser ju väldigt speciell ut, ser ut att vara mest för gående eller kanske alpinister eller liknade som går över
Svar från Bjarne 2021-09-15 18:43
Jag provgick inte bron, men förhoppningsvis behöver man inte spikar och rep för att komma till andra sidan! Tack för kommentaren Peter,
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder där jag tycker den första och den sista är de två som sticker ut extra.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2021-09-15 18:44
Tack för kommentaren Jörgen! Du har valt bra tycker jag.
Hälsningar, Bjarne