I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Brottsplats

Den första maj träffades fotokompisarna Ulf, Håkan och jag tillsammans med Ulfs fru Lisel på Ivö för en våruflykt i den grönskande naturen. På dessa bilder syns däremot väldigt lite av den grönskan, då första fotostoppet blev kaolinbrottet vid Ivö klack. Det som gävts ut här har blivit en hel del toalettstolar, handfat m.m. i Iföverkens fabrik på fastlandet. 

Det var en mycket skön och trevlig dag. Det tristaste var kön till färjan. Ordinarie färja var på underhåll och det fanns bara en reservfärja som tog åtta bilar. Med en avgång var tjugonde minut, så blev väntan totalt 70 minuter. Fast det finns värre problem i världen!

#1

#2

#3

Inlagt 2022-05-27 11:02 | Läst 795 ggr. | Permalink
Där har jag gått ett antal gånger, tycker sista bilden är bäst, visar också hur marken är. Barnbarn gillar att leta fossiler där. En pöl längst ned, och fortsätter man rakt fram till sjön, finns där ett bra ställe att sitta och filosofera bak ett flöte.
Svar från Bjarne 2022-05-28 09:59
Det är ett spännande ställe. Vi fikade i solen vid "pölen", härligt. Tack för val av favoritbild och kommentaren i stort förstås!
Hälsningar, Bjarne
Många fina färgskiftningar ser det ut som, minns inte hur där såg ut, är länge sen det var ett besök där.
HaD/Gunte..
Svar från Bjarne 2022-05-28 10:00
Ja, det är mycket färgskiftningarna som är spännande där, och formerna också förstås. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Väntan vid färjan glömdes nog bort när du kom fram till motiver med stenar :-)
Nummer 1 är min favorit här - med stenarna som leder in i bilden och med en ekatra liten detalj - den lilla gula bommen (maskrosen?) är inte helt säker.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2022-05-30 18:53
Hej Erik! Det ligger mycket i det du skriver. Visst är det en maskros i första bilden! Jag är själv osäker på om jag gillar första eller sista bäst. Många tack för din kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Här får jag nästan känslan av ett ökenlandskap och färgtoner som om det vore från en annan del av världen. Men så är ju inte fallet. Favoriten i serien är #2. Gillar stenarna som bildar en kurvformation och där stocken bryter av den på ett bra sätt. Snyggt!
Svar från Bjarne 2022-06-03 21:25
Jo, den känslan kan man nog få. Kul att du väljer en annan favoritbild än andra. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Mycket fina bilder. Gillar speciellt den andra bilden med stenblocken. Fast stocken hade jag burit undan om det inte hade inneburit att det kommit med några fotspår som jag inte skulle velat ha med i bilden. En avvägning helt klart.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2022-06-17 10:58
Tack så mycket för kommentaren och tankarna om stocken! Jag tror inte fotspåren hade synts så mycket. Ibland tycker jag att något som "stör" lite lagom är intressant. Jag kunde tagit två varianter, en med och en utan stocken:)
Hälsningar
Bjarne