I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Boulders without boulderers

Kjugekull är ju känt som ett av Sydsveriges bästa platser för bouldering, alltså att klättra på block och klippor utan hjälpmedel. Denna decemberdag lyste däremot bouldrarna med sin frånvaro och det förstår jag då det var strax under nollan. Knappast en vintersport!

I första bilden kan man ana några talkfläckar på det vänstra blocket som en påminnelse om tidigare aktivitet här. 

#1

#2

#3

Inlagt 2022-12-17 10:52 | Läst 692 ggr. | Permalink
Första bilden kan jag förstå att det är en fin plats för den sporten. Min systerdotter håller på med det, men jag har bara testat klättervägg inomhus. Du kan konsten att fotografera stenblock så att de vackra formerna framträder.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2022-12-18 09:20
Själv är jag kass på höjder, så jag nöjer mig med att fota klipporna:) Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Intressanta och välgjorda bilder :-)
Svar från Bjarne 2022-12-18 09:20
Tack så mycket för kommentaren Nils!
Hälsningar, Bjarne
Välkomponerade och suggestiva bilder med vad jag uppfattar som en dov och närmast hotfull stämning. Att det i alla bilderna finns detaljer av träd som komplement till den döda stenen motsäger inte mitt intryck.
/Sven
Svar från Bjarne 2022-12-18 09:24
Mycket bra bildanalys. Jag gör ofta bilder med ett ganska mörkt uttryck och det gäller definitivt dessa bilder. Stort tack för din kommentar Sven!
Hälsningar, Bjarne
Gillar första bilden mest, mäktiga stenar. Ligger ju på nästan cykelavstånd hemifrån, har tagit många bilder på dessa stenar som det går att se länge på ur alla vinklar. Deras samexistens med träden är en extra bonus, men de största blocken är mest spektakulära. Första gången jag såg ett ungt par där med madrass på ryggen hade jag aldrig hört om klättrandet, utan hade helt andra tankar - praktiskt och förutseende. Klippklättrade lite i tonåren.
Svar från Bjarne 2022-12-18 09:27
Det är förstås en känd plats för dig. Jag håller med om att första bilden är den mest lyckade. Jag kan förstå om tankarna seglade iväg när du såg paret och madrassen första gången:) Stort tack för din kommentar Stefan.
Hälsningar, Bjarne
Snygga kompositioner du hittat här som det krävs blick för och att du har blicken bevisar du fint i dina bilder. -Bra jobbat!
Svar från Bjarne 2022-12-18 09:28
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Morgan!
Hälsningar, Bjarne
Mycket bra bilder. Skönt att slippa en massa folk som klänger omkring i ens motiv. Det finns ju lekplatser anlagda här och var för den med överskottsenergi.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2022-12-20 18:46
Kul att du gillar bilder utan leksugna ungdomar! Tackar och bugar för kommentaren Jörgen.
Hälsningar, Bjarne