I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Gävle

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2023-04-29 08:38 | Läst 694 ggr. | Permalink
Kul att se de första tre bilderna! Miljön år väl inte direkt pittoresk men du hittat motiv i den. Puffbilden visar med sina skuggor rätt mycket av miljön utöver det fasadavsnitt som är solbelyst, gillas!.
Svar från Bjarne 2023-05-10 07:27
Tack så mycket Måns! Kul att höra ditt resonemang och härligt att du gillar bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Väl funna skuggscener, där skuggorna lyfter sina respektive miljöer. Intressant med den första bilden att den visar två byggnader, varav en inte finns i bild utan representeras av sin skugga. Leder tankarna till Platons grotta, om man så vill. Subtil skugga i den tredje bilden, anas snarare än ses men mjukar upp de hårda raka linjerna. Snyggt!
Hälsningar Sven
Svar från Bjarne 2023-05-10 07:31
Tack så mycket för en utförligt och givande kommentar, Sven. Jag har läst om Platons grotta för längesedan, men det är nog dags att läsa på igen!
Hälsningar, Bjarne
De första tre bilderna är ju toppen. I synnerhet den tredje, man bli nästan lite förvillad av att titta på den. Snyggt gjort och ett motiv som jag inte skulle ha lagt märke till. Sista huset känner jag inte igen, fast det måste ha stått i Gävle på den tiden jag bodde där. Men det är ju en innergård så det kanske inte är så konstigt. Snyggt med symmetrin i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2023-05-10 07:33
Kul att du gillar de fösta tre lite extra. Jaha, du har bott i Gävle! Huset i sista bilden ligger nära Grand Hotell, på samma gata, inte längs ån, utan andra sidan. Stort tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Det finaste i Gävle? Gävle är ju något man normalt passerar på motorvägen eller stannar vid rastplats utanför, kul att se dina motiv!
Svar från Bjarne 2023-05-10 07:34
Jobbet tar mig till Gävle ibland, så då blir det chans till lite bilder de gånger jag har tid över. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne