I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

30 +15 minuter i Amsterdam

För någon vecka sedan var jag i Amsterdam i jobbet. Jag anlände på söndagen och vi var flera personer som skulle gå ut och äta tillsammans på kvällen. Jag hade en halvtimme på mig efter det att jag checkat in på hotellet tills vi skulle gå, så jag fick ta chansen att ta en kort promenad med kompaktkameran. Det blev en liten stund på morgonen också, ungefär en kvart. Visst kunde det blivit mer om jag gått upp tidigare, men jag var trött! På måndag eftermiddag var det hemfärd, så totalt 45 fotominuter blev det.

Jag rörde mig av naturliga skäl mest runt hotellet och den närmaste kanalen, men det finns ju motiv överallt i den staden. Vissa bilder tycker jag passar bättre i svartvitt och andra i färg, så det blev blandat den här gången. Vad tycker du?

#1

Ingen trängsel på den här uteserveringen.

#2

Gatuunderhåll à la Amsterdam.

#3

I väntan på tjänst.

#4

Dubbelparkering à la Amsterdam.

#5

Mmm, öl!

#6

En stunds vila i gränden.

#7

Filosoferande i trappan ned till lägenheten.

#8

Konst eller förstörelse?

#9

Livet vid kajkanten.

#10

Säker cykelparkering.

#11

Osäker cykelparkering.

Inlagt 2013-07-03 21:08 | Läst 2456 ggr. | Permalink
Kul att du fångat små saker och detaljer, som en cykel och en soptunna... Och en bedrift på trekvart att hinna hitta dessa.
Svar från Bjarne 2013-07-04 08:55
Tack Bo! Ja, ibland får man ligga i som en rem!
Hälsningar
Bjarne
Härligt detaljarbete med kameran och sista på den osäkra parkeringen var fin!
Svar från Bjarne 2013-07-04 08:56
Tack så mycket Danne! Undrar just hur många cyklar som ligger nere i kanalen...
Ha det bra!
Bjarne
Mycket bra fångat under 45 minuter! Kreativt sett! Allt gott
Svar från Bjarne 2013-07-04 08:56
Tack för det Mikael!
Ha det så bra!
Bjarne
Hej Bjarne! Det här var inte lätt, att fundera på om bilder i s/v hade varit bättre i färg och vice versa. En bild jag tror gjort sig bättre i s/v är nr 2. Den har en grafisk struktur som borde passa en hård s/v-konvertering. Hade då blivit en än starkare kandidat till favoritbild. Jag gillar även bild 3 och den passar nog bäst i s/v. Synd att den är lite tajt. Den hade i mina ögon vunnit ytterligare med kortare skärpedjup men det är inte lätt att åstadkomma med kompaktkamera. Också för bild 5 är nog s/v det bästa valet. Intressant motiv med mannen som verkar titta upp från tidningen och spana på flickorna som sitter tillsammans men ändå inte. De verkar sysselsatta var och en med sitt och konverserar inte. Bilden väcker en hel del funderingar och det gör den till min slutliga favorit! Ha det bra resten av helgen! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-07-08 12:12
Hej Ulf! Tack för den kommentaren. Intressanta tankar om färg och svartvitt. Jag borde nog testa tvåan i svartvitt och se hur den ser ut. Det här med bilder som ställer frågor men inte ger alla svar brukar ofta vara intressanta och stanna i betraktarens minne, så det var kul att höra dina tankar om bild fem.
Ha en skön semester!
Bjarne