I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Stenshuvuds nationalpark

Det känns lite upp och ner här i Skåne. December var kall och snörik och januari har börjat varmt och all snö är borta. Bland all kuling och regn, som varit den senaste tiden, så kommer ibland en fin dag. Idag var en sådan, tidvis soligt och tidvis molnigt. Jag styrde kosan mot Stenshuvud. Nationalparken har alltid något att bjuda på, även om andra årstider kanske är mer lockande för de flesta. Här kommer några bilder från dagen. Vilken är mest lyckad?

Bild 1
Bakom "huvudet" ligger ett trolskt alkärr.

Bild 2
Alkärret.

Bild 3
Jag gissar att strukturen i sanden beror på regnet.

Bild 4
Jag tvekade länge om bilden var bäst i svartvitt eller färg, men det fick bli svartvitt, mest för att molnen framträder bättre i den här versionen.

Bild 5
Bara himmel och hav ut över Hanöbukten.

Bild 6
Rötter i strandkanten.

Bild 7


Rörums norra å, som rinner längs nationalparkens sydliga gräns.

Bild 8
Murgrönan klänger på träden. De stod en bit ifrån varandra, så jag behövde ha en liten bländare för att få ett tillräckligt skärpedjup. Bakgrundens suddighet har jag sedan "photoshoppat" fram.

Bild 9
Murgröna.

 

Inlagt 2013-01-04 17:19 | Läst 1869 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder, Bjarne!
Tack så mycket, Arne!
Fina bilder Bjarne! =) Stenshuvud är ett ställe jag aldrig varit på som jag nog måste besöka nån gång! Det var svårt att välja nån favorit för dom är alla bra på sitt sätt, men bild nummer 1, 3 och 7 fastnade lite extra på näthinnan.
Ha en fin Lördag!
Svar från Bjarne 2013-01-05 16:03
Tack Heléne! Jag rekommenderar starkt ett besök på Stenshuvud. De flesta går upp till toppen och tillbaka, men det är inte där de bästa bilderna finns enligt mitt tycke. Kul att höra vilka bilder du gillar. Ha en bra kväll!
Bjarne
Snyggt fångat! Gillar bild 3 bäst idag :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-01-05 16:04
Tack Mikael! Ja, trean är kanske den bild som sticker ut mest. Ha en bra kväll!
Bjarne
Vackert, jag väljer de tre första!
Trevlig helg!
ewa
Vackert, jag väljer de tre första!
Trevlig helg!
ewa
Svar från Bjarne 2013-01-08 20:33
Tack Eva! Ja, trean är omtyckt och en av mina egna favoriter också!
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne!
Ja, du gör det svårt för mig! Många fina bilder! Synd att man har så långt till Stenshuvud, dagarna är ju i kortaste laget för en dagsutflykt dit. Men bild 3 höjer sig i mina ögon lite över de andra med sitt grafiska anslag. Jag har bilivt allt mer fascinerad av det lilla landskapet och den bilden passar ju bra in på det epitetet! Sedan är även bild 7 trevlig med sin ådiagonal och de grönlysande trädstammarna som trotsigt bryter diagonalen. Vet att du gillar vertikala landskapsbilder, men jag skulle nog ha tagit bilden i liggande format. Skulle gärna vilja se vart stammarna tar vägen. Konvergera de allihop (nu gör de det två och två)? Men det kanske fanns begränsningar utanför bildkanten som jag inte ser?
Svar från Bjarne 2013-01-08 20:32
Tack för kommentaren, Ulf. Ja, trean vinner nog i längden för mig också. Det finns mycket i det lilla landskapet so är lätt att missa, men det fanns säkert hundratals motiv på stranden.

Det kändes naturligt att ta sjuan i stående format, men eftersom jag inte testade liggande så vet jag inte hur det blivit. Man kan ju faktiskt kosta på sig att ta båda i den digitala tidsåldern eftersom det inte kostar något, så kan man välja senare. Det blir säkert någon tur dit senare i vår, och stammarna finns säkert kvar då, så vem vet, kanske jag testar!