I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Glömt i skogen...

Idag blev det en långpromenad i skogen med hunden. Jag hade egentligen inte tänkt att fota, men kompaktkameran åkte ner i fickan. Utan kamera är man ju inte klädd... Efter en stund passerar vi en övergiven skogsmaskin som stått i många år. Ljuset träffade bland annat förarhytten på ett fint sätt, så kameran fick komma fram. Undrar hur många år den skall stå där? Vi får se. Den kanske är ett ännu bättre motiv med några år, kanske full med mossa eller så.

Efter en stund till kommer vi till en damm, där den senaste nattens frost gett ett tunt istäcke. Eftermiddagssolen lyser vackert på den vissnade kaveldunen också, och det kan man ju inte motstå. Fram med kameran igen!

#1

#2

#3

#4 

#5

Inlagt 2013-01-05 17:17 | Läst 3752 ggr. | Permalink
Det där ser ut som en ganska avancerad och dyr skogsmaskin, vilket får mig att fundera över ägarens öde - varför står den kvar i skogen halvlastad? Varför har ingen tagit den därifrån? Bilderna får mig att tro att maskinen av någon anledning lämnats där mitt i arbetspasset, och av någon anledning har ingen hämtat den senare.

Undrar vad som hände ...
Svar från Bjarne 2013-01-06 14:03
Tack för kommentaren. Ja, man kan ju verkligen fundera...
Hur kan man liksom glömma en skogsmaskin bara så där? Dom är ju inte helt gratis precis...... Man funderar lite på vad som har hänt....
Ha en fin kväll!
Svar från Bjarne 2013-01-06 14:04
Tack Heléne. Ja, vi får se om den blir hämtad vad det lider, men jag tvivlar...
Ha en fortsatt skön söndag!
Gillar första bilden bäst :) Undrar samma sak som Heléne! Allt gott
Svar från Bjarne 2013-01-06 14:05
Tack Mikael - och jag håller med dig!
Ha det bra!
Helt rätt, ta alltid med en riktig kamera. Även om mobilens kameran kan göra ett gott jobb, är det alltid att föredra en bra kompaktkamera.
Bild 1 sticker ut. Huvudsakligen på grund av solljuset i hyttens fönster, men bilden har även ett fint djup. Verkar vara onödig kapitalförstöring av en dyr maskin. Dessutom en potentiell eller verklig miljöbov (diesel, olja, batteri m.m.). Varför står den kvar?
Svar från Bjarne 2013-01-08 20:36
Hej igen! Ja, det var vinkeln från bild ett som gjorde att jag fastnade för motivet överhuvudtaget. Jag kunde ägnat lite mer tid åt detaljbilderna och förmodligen hittat bättre vinklar, men den finns nog kvar ett bra tag till och avståndet hemirfån är nog inte mer än 700 meter fågelvägen i alla fall. Sedan hur den blivit kvar där, ja, det kan man verkligen undra!