I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Andra - ovädersturen

Jag fortsätter med skidresan till Sälen. På torsdagen drog det in ett snöoväder över fjällen, och fler delar av landet också förstås. Det blåste ordentligt och snöade några decimeter. Inte läge för kalfjällstur alltså, utan det blev en tur runt Västra Kalven istället. Tack och lov hade fler den tanken, så det fanns riktigt hyfsade spår att åka i. Sämre var det på sträckan mellan stugan och kalvenspåret. Där fick jag kämpa i lössnön i det som var skidspår dagen före. Fast jag får förstås glädjas åt motionen! Kompisen Håkan bangade den dagen, men jag hade en riktigt skön dag i fin vinterterräng. Tror han ångrade sig lite efteråt. 

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2021-03-28 15:09 | Läst 1709 ggr. | Permalink
Strålande vackra vinterbilder och det känns otroligt att de är så pass nytagna, men vi bor i ett långt land med stora variationer. Vattendraget ger mycket i dina bilder, såväl kontrast, som djup och rörelse. Annars verkar naturen helt stilla så när som på en del fallande flingor som man kan ana i andra bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-03-30 20:34
Visst föll den en del flingor den dagen, men de var rätt små och syns därför inte jättemycket på bilderna utom mot mörka bakgrunder. Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Mycket vackert! Känner igen den där bäcken.. har faktiskt åkt skidor där, minns att jag bara ville stanna och fota hela tiden, men minns inte riktigt om jag hade en liten kompaktkamera då.. Det är i alla fall minst 15 år sen jag åkte där!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2021-03-30 20:37
Det är fint där mellan "kalvarna" så jag förstår att du kommer ihåg platsen. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Fenomenalt vacker i snö den skogen, bäcken gör mycket. Måste vara härligt på skidor där!
Svar från Bjarne 2021-03-30 20:38
Det var verkligen superhärligt och det är en mycket vacker sträcka. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Jag tog mig runt Kalven tre gånger under vår sportlovsvecka. Men det var mera i träningssyfte än något annat. Spanade flera gånger på vattendragen som skär igenom och tänkte att de vara bra fotoobjekt. Men jag ser att nysnön verkligen lyft fram och förskönat dessa platser. Har svårt att bestämma en favorit, då alla bilder är otroligt vackra och förmedlar fjällkänsla!

#1 har fina överhäng över vattendraget.
#2 visar verkligen upp fjällbäckens prakt! Med de vackra snötäckta isblocksöarna som bara uppstår!
#3 förmedlar lugnet som fjällmiljön ger. Långt från skidbackar, men ändå inte. Harmoni!
#4 ramar in bäcken på ett finfint sätt. En riktig fjälltavla!
Svar från Bjarne 2021-04-03 08:36
Tack för en mycket positiv och fin kommentar! Då känner du väl till den rundan förstår jag. Kunde du verkligen motstå att fota på dina tre rundor? I så fall var du verkligen fokuserad på motionen:)
Hälsningar, Bjarne
jbrkm 2021-04-03 10:27
Jo, men visst var det fokus på motionen. Isiga och snabba spår! Men visst togs några bilder i farten, men inte på de ställen som man annars hade stannat vid. Som t ex bäcken som man passerar några gånger :-)