I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Andra vyer från Berlin

Mina senaste två inlägg har handlat om lite laddade minnesmärken i Berlin, förintelsemonumentet och Berlinmuren. Nu blir det lite mindre kontroversiella motiv från olika delar av staden med olika karaktär. Okej, en bild har anknytning till andra världskriget. 

Edit: Nu vet jag inte vad som hänt. Puffbilden kommer från Skäralid och inte Berlin, men den bilden är inte alls med i inlägget. Superskumt!

Edit 2: Stort tack, Erik från Danmark, som hjälpte mig att fixa felet!

#1

Alexanderplatz, centralpunkten i gamla öst.

#2

Stadsdelen Kreuzberg är dominerad av turkiska invandrare. 

#3

Kreuzberg.

#4

Vid Hackescher Markt. 

#5

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche står kvar som ett minne från andra världskriget. 

#6

Brandenburger Tor.

Inlagt 2019-12-05 20:27 | Läst 1683 ggr. | Permalink
Hej Bjarne. Det er mange år siden, at vi var i Berlin. Det var før murens fald og det var en speciel oplevelse. Kirken gjorde et stort indtryk på os. Fine fotos og nummer 2 og 3 er jo lige min kop te, ved du jo sikkert godt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS:
Klik på "Underhåll blogginläg" - klik på det inlæg som du vil "redigera" - klik på "infoga/redigera bild" ikonet - klik på "källa" ikonet - klik på "Välj uppladdad" - klik på "underhåll - klik på "radera" det foto, som du vil redera - klik på "spara" og OK og igen OK.
Herefter hele proceduren igen frem til "inderhåll" og her vælger du så hvilket foto, som skal være "puffbild" - husk "Spara" - OK og engang til OK.
Svar från Bjarne 2019-12-05 21:22
Hej Erik! Jag förstår precis varför du valt de favoriterna! Hatten av också för att du förklarade på ett förträffligt sätt hur jag skulle bli av med den felande puffbilden :)
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Finns mycket intressant där, det är uppenbart! Byggnaden i bild 4 var vacker!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-12-07 08:45
Tack Jan, det var ett trevligt område att vandra runt i. Många fina hus och små torg.
Hälsningar, Bjarne
Har faktiskt aldrig varit i Berlin, säkert en spännande stad. Mina favoriter är fyra och fem, det nya och det gamla. Tycker du fått bilden på kyrkoruinen väldigt snygg, både proportioner och kontrast/svärta känns fina för mig! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-12-07 08:47
Då har du något kvar, som inte ligger alltför långt bort även om det är längre än för oss i Skåne! Kul att du hittade några favoriter och tack för kommentaren och särskilt återkopplingen på bild fem!
Hälsningar, Bjarne
Har faktiskt aldrig varit i Berlin, säkert en spännande stad. Mina favoriter är fyra och fem, det nya och det gamla. Tycker du fått bilden på kyrkoruinen väldigt snygg, både proportioner och kontrast/svärta känns fina för mig! Hälsningar/ Björn T
Berlin är en mysig stad. Bilderna är toppen!

/Stephen
Svar från Bjarne 2019-12-07 08:47
Tack så mycket Stephen, förstår att du varit där!
Hälsningar, Bjarne
Jag och dottern skulle rest till Berlin men resan blev inställd därför blev jag glad få se dina bilder därifrån. Jag har aldrig varit där men hoppas komma dit medan jag orkar resa.

Du vet härvidlag att jag är mycket för arkitektur. Det visar ofta stadens själ o historia.
Fint få se tack.
Ha bra helg
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-12-07 08:49
Så synd att resan blev inställd, men hoppas den blir av lite senare istället! Härligt att du uppskattar bilderna och det kanske inspirerar till att boka en ny resa.
Ha en fin helg du också!
Bjarne
Jämnsnygg serie, men gillar den sv-vita kyrkan extra, mycket karaktär på den! Ha en fin advent! LO
Svar från Bjarne 2019-12-07 08:54
Tack så mycket LO! Kanonbra att man lämnat ett sådant minnesmärke, tycker jag. En liten varning om hur det kan bli när man hamnar i krig.
Ha det mysigt i advent tu med!
Bjarne
Det var onekligen ett intetsägande inlägg innan felet rättades till!

Jag fastnar för det organiserade kaoset i ögonblicksbilden #2. En intressant streetbild, trots avsaknad av människor. Men de har säkert paus.

#5 med den ståtliga kyrkan får fin textur och bra kontraster i svartvitt. Rätt val!
Svar från Bjarne 2019-12-11 21:19
Alltid lika intressant att höra om favoriterna. Du har valt två helt olika både innehålls- och uttrycksmässigt. Fast vad gör det! Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne