I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Anse Source d'Argent

Jag har legat lågt med bloggandet under sommaren. Det har nog helt enkelt lockat att vara ute i det fina vädret och så har jag rest en del. Sedan kommer allt arbete med att ta hand om alla bilder. Nu är det i alla fall dags att komma igång igen.

Den här bloggsäsongen börjar jag med lite gamla bilder, från oktober 2011. Vid en jämn födelsedag i familjen blev det en resa till Seychellerna. Gillar man vackra stränder och häftiga granitklippor, så är verkligen Seychellerna ett toppenresmål. De här bilderna är tagna på den tredje största ön, La Digue. Där finns de allra häftigaste klippformationerna vid stranden Anse Source d'Argent.

Jag var bara på en dagsutflykt från huvudön, Mahé, så tiden var begränsad. Vi fick en underbar guidad tur i ett djungelreservat med många ovanliga fåglar, en del endemiska. Det blir ett eget inlägg vad det lider. Baksidan var att det tog mycket lång tid, och efter en snabb promenad till den här stranden konstaterade vi att vi måste gå till båten om en timme! Det var just detta som gjort att jag ville åka till Seychellerna överhuvudtaget, så paniken började komma så smått, och så börjar det regna! Det regnade hela timmen, men inte så kraftigt. Klockan var nog bortåt tre och jag hade inte ätit annat än frukost. Ta tid för att äta? Absolut inte! Det fick vänta till båtresan, där jag hittade någon torr pizzaslice.

Jag slängde skorna, så jag kunde springa runt både på land och i vattnet. Vinden gjorde dock att när jag fotade i en viss riktning fick jag torka av filtret efter varje bild. Även om det kändes lite surt just då, kan jag i efterskott tycka att jag troligen fick mer stämningsfulla bilder än om det hade varit klart solsken och dessutom en massa badande på stranden.

Färg eller svartvitt? Enligt mitt tycke kan båda passa till dessa bilder, så då blir det både och också.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

Inlagt 2013-08-24 09:42 | Läst 3193 ggr. | Permalink
Härliga bilder på dessa speciella klippor vid stranden och du fotade i ett fint ljus helt klart Bjarne!
Svar från Bjarne 2013-08-24 16:56
Tack så mycket Danne! Ja, det blev inte så tokigt...
Fantastiska klippor, där skulle t.o.m jag trivas som inte är så förtjust i badsemestrar. Gillar de i färg bäst där alla nyanser, från mörkaste brunt till ljust gult, framträder så fint. Vackra färger på havet också.
Svar från Bjarne 2013-08-24 16:58
Tack Margareta! Jag ligger inte heller på stranden. Tar gärna ett dopp, men sedan vill jag upptäcka saker. Kul att du fastnar särskilt för färgbilderna. Jag håller med om att det är en färgskala som passar ihop.
Hälsningar
Bjarne
Vilka former - otroligt spännande o annorlunda, fin teknik. Mvh,LO
Svar från Bjarne 2013-08-24 16:58
Tack så mycket LO! Med sådana motiv skall det mycket till om man misslyckas.
Hälsningar
Bjarne
Härliga bilder och gillar alla motiv som du hittade :) Häftigt ställe :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-08-27 14:35
Tacl fär det Mikael!
Ha det gott!
Bjarne
Hej Bjarne! Har saknat dina bilder i sommar, men kommer att njuta desto mer i höst! Av dessa bilder väljer två som speciellt drar mina ögon till sig; en i färg och en s/v. Färgbilden är nr 3, som har tre fina ytor: stranden med den spännande kurviga stenen i sanden, det turkosfärgade vattnet med stenen fint placerade i vänstra delen och slutligen den övre delen med den tämligen dramatiska himlen. Både harmoni (kompositionen) och oro (himlen) i samma bild. Den s/v-bild jag väljer är den sista. Spännande diagonal "tandrad" (eller är det klorna på ett jättedjur?). Funderar på om bilden vunnit på en lite tuffare behandling (högre kontrast). Men det är ju en fråga om tycke och smak. Ser nu att du varit ovanligt varsam i din s/v-konvertering. Antar att det är ett medvetet val! Ha det gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-08-28 20:49
Hej Ulf! Tack för den kommentaren! Du har valt bilder som jag själv gillar också. Kul att det blev en färg och en svartvit. Jag har nog varit försiktigare i svartvitkonverteringen den här gången, kanske beroende på att jag tycker det passar klippornas mjuka former och så vill jag ha teckning i de ljusa och mörka partierna. Å andra sidan har jag inte testat hårdare editering, så det kanske blir alldeles utmärkt!
Ha det bra!
Bjarne
Hoppas att få se fler bilder från dig snart också :) Trevlig helg!