I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Åskar det alltid över Hanöbukten?

Jag har haft tur flera gånger med åskväder och dramatiska moln när jag besökt Skånes ostkust. En bild kom till och med i Fotosidan Magasin, och blev bedömd som "inte alls bra". I onsdags, som var min sista semesterdag för sommaren, var det dags igen. Denna gången befann jag mig vid Stenshuvud.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2019-08-18 08:37 | Läst 2555 ggr. | Permalink
Hej Bjarne!
Full dramatik! Vatten uppe, vatten nere och vatten däremellan! För några veckor sedan pratade hustrunoch jag om att det är mycket färre åskväder här hos oss numera jämfört med ett par decennier sedan. Tor måste ha tjuvlyssnat och tänkt att "jag skall visa dem!" för sedan dess har vi haft åska nästan varje dag. Inte så kraftig i de flesta fall, men åskat har det.

Fina bilder!
Svar från Bjarne 2019-08-18 11:23
Hej Christer! Det var ett tag sedan! Nog har det varit gott om åska i sommar, men vi har också sluppit undan i de flesta fall, förutom när den bärbara telefonen gick i graven. Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder allihop, första med grästuvan kanske är den som tilltalar mest. Har ännu inte besökt Stenshuvud, men det finns med i bakhuvudet så iaf i nästa år

Det har ju varit en del åskväder sista tiden även vid Helsingborg, men tror vi missade den värsta då ovädret gick både syd och norr om oss,
Svar från Bjarne 2019-08-18 11:25
Bor du i Helsingborg, så är det ett överkomligt avstånd till Stenshuvud. Väl värt ett besök! Tack för kommentaren Peter.
Hälsningar, Bjarne
"Inte alls bra" är oftast beroende på vem som tittar på bilden. Kanonbild för en del och medelmåttig för andra.
Här bland dessa så tyckte jag att bild två och fyra var de bästa. Tvåan för den spännande förgrunden, lite intressantare än grästuvan.
Svar från Bjarne 2019-08-18 11:37
Smaken är som baken brukar man säga! Kul att du hittar andra favoriter än Peter och med motiv till det också.
Hälsningar, Bjarne
Mycket fina bilder! Gillar bild nr 2 lite extra. Får tankarna mot en öde ö i något tropiskt hav.

MvH
Johnny
Svar från Bjarne 2019-08-18 13:32
Tack så mycket Johnny! När du säger det så ser jag även den den liknelsen i bild två.
Hälsningar, Bjarne
Vackra bilder! Gillar bild 2 extra, det blev så fint med en bäck som rinner ut där, och så de härliga åskmolnen i bakgrunden där.. Minns också din dissade bild.. kändes konstigt! Själv sänder jag aldrig in någon bild till någonting, bildbedömning är ju extremt individuellt, det kan aldrig bli 'rätt'..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-08-18 13:36
Tack Jan! Bild två har fått flest "likes" så här långt! Bildbedömning är definitivt individuellt och jag tycker det är bra. Hade alla tyckt lika och det hade funnits ETT sätt att fotografera hade det varit väldigt tråkigt.
Hälsningar, Bjarne
Alldeles utmärkt snarare.
Vi har haft gott om regnmoln, det har jag urnyttjat till att så gräs, helt perfekt.
Svar från Bjarne 2019-08-19 15:59
Det har varit en bra grässommar, om man gillar att klippa! Tack för kommentaren Stefan.
Hälsningar
Bjarne
Jättevackra bilder !
Oväder och så lite ljus på det, perfekt !
Faller mest för bild ett och två.
ing-marie
Hej Bjarne.
I DK har vi også haft mange lyn og tordenvejr i den sidste tid, Men Roskilde er sluppet nogenlunde fri - det har trukket udenom og mod Sverige :-)
Nummer 1 og 2 er super bra. Nummer 3 og 4 er "inte als bra" :-) :-) Jo det er bare for sjov - de er også vældige gode.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-08-19 16:00
Hej Erik! Tack för att vi fått era åskväder :) Där lurade du mig nästan, jag trodde ett tag att du inte gillade 3 och 4! Tack så mycket för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Dramatiska bilder! Det finns alltid något att kreera oavsett väder och plats! #1, #2 och #3 är komponerade med samma ingredienser, strand-hav-himmel, men får olika karaktär med sina olika förgrunder. Snyggt är det i alla tre fallen!
Svar från Bjarne 2019-08-19 16:01
Med ett sådant motiv går det inte att låta bli att ta olika varianter. Tack så mycket för din kommentar!
Hälsningar, Bjarne
Oj! Det här ja ju jätteläckert! Jag tycker andra bilden är helt fantastisk med vattnet som sipprar ut mellan stenarna och den dramatiska himlen. Riktigt snyggt!
Hälsningar Lena