I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bella Firenze

En av sommarens stora begivenheter var en resa till Italien. Första veckan tillbringade sambon och jag i Toscana. Där är Firenze (Florens) en av höjdpunkterna med både mycket historia, sevärdheter och en massa charm trots att det är en stor stad. En tjej i en affär berättade att just Firenze ligger i en gryta där det ofta är extra varmt, och visst var det så. Flera dagar hade vi upp till 40 °C, men det var i och för sig inte bara där. 

#1

#2

#3

#4

Den berömda Ponte Vecciho som leder från centrum mot Medici-familjens Palazzo Pitti på södra sidan floden Arno. 

#5

Generellt var det mindre turister än vanligt, men på vissa ställen kunde det ändå vara en hel del folk. Här tittar den berömda domen fram också.

#6

Inlagt 2021-08-29 09:02 | Läst 1659 ggr. | Permalink
Fina miljöer, bron var ju lite extra. Har inte varit i Florens, men på några andra platser i Italien, maten har alltid varit en upplevelse, man har kunnat ägna timmar åt en lunch, trevligt när man inte har någon agenda utan det får ta den tid det tar. Hade inte vågat åka till Italien i dessa tider, men det kanske någon gång blir som ”vanligt” igen
Svar från Bjarne 2021-09-02 18:26
Italien är härligt på många sätt. Jag hoppas verkligen att det blir som vanligt igen hyfsat snart! Tack så mycket för kommentaren Peter.
Hälsningar, Bjarne
Behaglig ockra färgton på den staden, blir vackert att se på. Normalzoom på resan? Fascinerande bro, bor folk på den?
Svar från Bjarne 2021-09-02 18:30
Dessa bilder är med normalzoom, men jag hade något extra objektiv också. Tele är bra ibland! Bron är speciell. Inte säker på om någon bor på den, mycket möjligt. På "insidan" mot gatan som går över är det affärer som främst säljer guld och silversaker.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Du har helt rätt: Bella Firenze.
Vi har aldrig varit där, men det finns några av platserna på dina foton som jag har sett foton från andre fotografer.
Jag faller särskilt för nummer 3 med fler roligare detaljer - vissa kan kalla det pittoreskt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag hoppas att alla förstorar.
Svar från Bjarne 2021-09-02 18:32
Hej Erik! Så kul att du uppskattar den bilden som alla kanske inte faller mest för. Det tyder på att du tittat ordentligt! Tack så mycket för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Jag gillar dina gatuvyer där det är relativt tomt på folk men som det ser ut på den näst sista bilden så vet jag att jag hade inte trivts där. Jag föredrar att semestra på ställen där det inte är så mycket folk och jag vet ju att du också uppskattar det. Puffbilden blir favoriten i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-09-02 18:33
Arkitekturen kommer ju bäst fram om det inte är så mycket folk på bilderna, så jag förstår hur du tänker. Under vattnet är väl ingen trängsel, så du har ett bra ställe att vara på där:)
Hälsningar, Bjarne
Florens - Fiorentinas hemstad.
Fina stadsmiljöer. Gillar den andra och den sista bilden. Inte bara för att de är folktomma utan för att man här ser den spännande arkitekturen bättre med dess färger, valvbågar och nischer.
Florens är en stad som gärna skulle vilja besöka. Inte minst för alla konstmuseer.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2021-09-02 18:35
Du verkar enig med Lena här och visst kommer arkitekturen bättre fram när det inte är en massa folk på bilderna. Uffizi-muséer kanske lockar!
Hälsningar, Bjarne
I Italien har jag inte varit annat än på tjänsteresa. Och så mycket stadsutforskande blev det inte den gången. Här växlar motiven mellan folktomma gränder och mycket turister (en ovanlig syn i dessa tider). Fastnar för #2. Folktomt, så när som på personerna som står nära husfasaderna på ömse sidor. Bron i #4 var en intressant historia. Är det bostäder däri, eller är det bara utsmyckning?
Svar från Bjarne 2021-09-11 18:43
Det är definitivt inte bara utsmyckning på bron. Det är säkerligen byggt som bostäder, fast jag vet inte hur mycket de är bebodda idag. Inåt mitten är det affärer. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne