I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bergigt längst i norr

Jag har tagit semester från både jobbet och bloggandet ett tag, men nu är jag tillbaka i båda. Under semestern har jag blivit en riktigt medelsvensson, d.v.s. jag har för första gången i mitt liv varit på Mallorca. Där finns så mycket mer än turisthotell och rader med solstolar och parasoller. En mycket positiv överraskning!

Dessa bilder är från den första utflykten som gick till halvön längst i norr. Tanken var att åka ända ut till Cap Formentor, men vägen var stängd. Det bjöds dock på mycket vackra vyer även tidigare. För den som känner till Mallis är vi lite norr om Port de Pollenca som i sin tur ligger lite norr om Alcudia. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2022-08-20 08:44 | Läst 1506 ggr. | Permalink
Fint fångade landskapsbilder, som du säger så finns det så mycket mer än hotell och badstränder på ön
( varit där fyra ggr)
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:18
Tack för kommentaren, Leif! Det är så sant så.
Hälsningar, Bjarne
Åh vackra mallis. Min faster hade hus lite ovan porto cristo bahia grande. Så där har jag rest runt både i bil och på vespa. Mycket fint.
Vackra bilder !
Roligt du blev positivt överraskad
/N
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:20
Porto Christo besökte vi redan första dagen! Mycket fint. Tack så mycket för kommentaren Nini!
Hälsningar, Bjarne
Vackert, särskilt den första bilden. Du hittade sten och berg där också. Har själv inte varit på Mallorca, men det blev några gånger till Kanarieöarna när dottern var ung, där fanns det också berg och natur att utforska utanför turiststråken
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:23
Jag har fortfarande Kanarieöarna kvar, men det är förstås sant att där finns mycket annan fint också. Kul att du gillar första bilden och tack för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
Alla sk. Svenssonställen har möjligheter till annat om man bara letar litet! Vågar lämna bekvämlighetszonen alltså! ;) Jag och min fru har cyklat på Mallorca, i bergen, hittade inte en enda turist under vissa dagar! Vi hade våra egna racercyklar! Visst va det en del teckenspråk och att min fru måste ha en kjol att ha över cykelbyxorna och en jacka för armarna när vi besökte någon bykyrka! Och matställena va ett litet kafe! Men det va mycket intressanta irrfärder! ;)
/B
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:24
Det låter som ni hade härliga utflykter på Mallorca. Det var superfint i bergen! Tack så mycket för kommentaren Bengt.
Hälsningar, Bjarne
fint för dig
jag var där för en 25 år sedan och körde bil runt i ett par veckor
allt utom turist områden
fint som snus
men, svårt att bada då nästan allt är privat
fina bilder
/inger
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:26
Låter härligt. Vi hittade några fina badvikar med hjälp av Google! Tack så mycket för kommentaren Inger.
Hälsningar, Bjarne
Mycket vackert Bjarne, men också mager och ofruktsam mark, men det är ju den mesta marken på planeten. Andra underifrån är ganska speciell i färg och form, sen syns i det klara vattnet hur berget är under vatten.
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:31
Vattnet var verkligen klart, men ön är torr inte blev det bättre av värmeböljan. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Ser fantastiskt vackert ut, första bilden är sådär breath-taking! Medelsvensson har bra smak! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:32
Så är det kanske:) Jag som försökte smita från medelsvensson! Tack så mycket för kommentaren Björn och kul du gillar första lite extra.
Hälsningar, Bjarne
Jag har heller aldrig varit på Mallorca men jag har förstått att det finns en hel del att se om man lämnar turistorterna. Första bilden är imponerande och fjärde bilden där man ser ner i vattnet gillar jag också.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:33
Det finns absolut mycket att se och mycket kvar för vår del också. Tack för extra återkoppling om två bilder!
Hälsningar, Bjarne
Första och femte blir favoriter för mig. Vilka formationer i bergknallen på femman!
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:34
Femman var ett motiv jag inte kunde motstå. Ser ut som långt ute i vildmarken kanske, men parkeringen är 50 meter bakom mig! Tack så mycket för kommentaren Christer.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne - välkommen hem.
Jag har aldrig varit på Mallorca heller. Vi åkte till Teneriffa istället och helst i november för att jag skulle kunna komma ner i värmen och ta hand om min artros.
Det är sant att man bara måste välja några mindre turistiga platser. Det har du också valt här - superfina bilder. Number 1 tar första pris här av mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:38
Hej Erik! Tack för det. Kul att du gillar första lite extra. Jag har alla Kanarieöarna kvar, säkert toppenfina ställen där också!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Mäktiga vyer! Jag fastnar direkt för #1 där blicken leds in genom bergryggen och vidare mot nästa vik. Vackra berg och fina kontraster blått, grönt och stenfärg.
Svar från Bjarne 2022-08-27 08:39
Visst är den första den som har mest 'impact'. Kul att du uppskattar färgskalan också. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne