I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bilkyrkogården del 2

Här kommer del 2 av de valda bilderna från bilkyrkogården vid Kyrkö mosse utanför Ryd i södra Småland. En av utmaningarna har varit att sortera ut de bilder jag visar, för totalt sett blev det många fler än vad som kommer med i blogginläggen.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Någon modell av Opel tror jag. En Rekord?

#8

Det här har i alla fall varit en Saab.

#9

Inlagt 2013-05-04 10:05 | Läst 5963 ggr. | Permalink
Kul att se hur många infallsvinklar det finns när det gäller fotografer och hur de fotograferar samma plats...jag har varit där och tagit bilder och sett många andra gjort samma och aldrig att bilderna blir enahanda...fina bilder!

Steffe
Svar från Bjarne 2013-05-05 10:32
Hej Stefan! Tack för kommentaren. Jag har kollat lite på din portfolio också och du har verkligen fått många fina bilder från Kyrkö mosse! Kul att se dem och jag instämmer i att alla hittar sina vinklar.
Hälsningar
Bjarne
Jag tycker mycket om 1, 3 och 6 tv kompositionen och färgerna och texturen.
Svar från Bjarne 2013-05-05 10:33
Tack Tommi! Kul att höra vilka bilder du gillar. Närbilder på textur och rost gör sig ofta mycket bra, så dina val är utmärkta tycker jag.
Hälsningar
Bjarne
Bjarne, även denna gång visar du upp en samling bilder som jag inte har en aning om var dessa bilar stod för evigt parkerade! Förutom Saab-fronten som jag tror mig känna igen från ett tidigare besök. Som favorit denna gång står valet mellan två "tvådimensionellla" bilder. Nr 1 får en att fundera på varför just siffran/lyckotalet 7 opportunistiskt finns kvar på nummerplåten. Och den är dessutom tillsynes inte speciellt påverkad av tidens tand. Den blå färgen ger bilden en lugnande touch och det stämmer ju väl med att denna bil, liksom alla andra bilar på mossen, definitivt inte har någon fartfylld framtid. Men favoriten blir till slut bild nr 6. Ingen ledtråd till vilken färg dörren har haft, men de två rosthålen tillsammans med rostringen (där inget hål ännu såvitt jag kan se) och det kromade handtaget ger bilden liv, trots sparsmakad färgskala. Tror dock på att bilden skulle vinna på en något ökad exponering.
Med tanke på vilka motiv du lyckades finna och som jag förbisåg, är denna plats värd många återbesök!
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-05-05 20:18
Hej och tack Ulf! En lång och välskriven kommentar. Just nummer 6 hade Tommi också plockat ut som favorit och det är nog en bild som vinner i längden. Det stämmer att jag behandlat den ganska mörkt, och kanske har jag gått lite för långt åt det hållet.
Jag håller absolut med om att platsen tål fler besök, gärna i mindre skarpt solsken som inte begränsar kreativiteten så mycket. Det får vi sätta upp på att-göra-listan!
Ha en bra kväll!
Bjarne