I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blandade bilder på folk i NYC

Ja, det blev mycket bilder med hem från New York. Som jag nämnt förut är foto på människor och gatufoto inte mina huvudgrejer, men i en sådan stad går det inte att låta bli. Därför kommer här några till från parker, torg och andra platser.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2017-09-06 19:21 | Läst 2266 ggr. | Permalink
Det gjorde du väldigt bra, kanske din grej? Men jag känner mig också obekväm med att ta bilder av främmande människor.
Svar från Bjarne 2017-09-08 18:53
Tja, jag får kanske ge det fler chanser! Tack för kommentaren Stefan.
Hälsningar, Bjarne
Bild 2 är ju verkligen ... ja, vad ska man säga ... hmm ... speciell!
Svar från Bjarne 2017-09-08 18:54
Jo, det känns kanske som från en svunnen tid och lite av en cliché, de svarta som servar de vita. Å andra sidan hade skoputsaren kanske varit en arbetslös uteliggare under jobbet, och serviceyrken är lika värdefulla som andra, tycker jag.
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder! Tycker det är något speciellt över bilder just från New York.. Tänk att det finns skoputsare där.. det har jag aldrig sett i Stockholm..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2017-09-08 18:55
Ja, det har kanske funnits i Stockholm förr, vad vet jag? Eller så är det för kallt klimat för det.
Hälsningar, Bjarne
Folklivet i NYC är otroligt rikt och växlande, tror att vänta man tillräckligt länge finns det inte många stilar eller klädvarianter man inte sett! Ditt bildgalleri är också varierat och fint, bra bilder helt enkelt!/ Björn T
PS Tycker vidare att bild 2 är jättefin, tänker också att det ser mindre beklämmande ut med en och annan skoputsare än med tiggare på gatorna.
Svar från Bjarne 2017-09-08 18:57
Tack för en fyllig kommentar Björn! Det är en fascinerande plats att fotografera i. Som jag skrev till Ragnar, så finns det ingen anledning att se ner på serviceyrken, även om just det här exemplet faller in i rasklichéerna.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det har jeg vist nok sagt til dig før - det her er du også god til.
Skopudserbilledet er klassisk, men jeg troede at det var fortid.
det er vist ikke "hurtig skak" som de spiller på billede nummer 3 :-) :-)
Venlig hilsen fra Erik.
Svar från Bjarne 2017-09-08 18:59
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Erik! Ja, här är skoputsarna borta om de ens har funnits. Jag tror inte jag sett det under min livstid. Nej, det är långt ifrån "hurtligt" i bild tre!
Vänliga hälsningar, Bjarne
En intressant blandning och när jag tittar kan jag inte låta bli att fundera lite över vilka dessa personer är, vad de gjort i livet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2017-09-08 19:00
Tack så mycket Lena! Ja här finns nog många livsöden, både tragiska och lyckliga och säkert en del mittemellan också.
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne! Förstår att det är svårt att låta bli att fotografera människor i en storstad i allmänhet och New York i synnerhet. Intressanta bilder du visar här!
I den första bilden ser jag en avslappnad man som troligen har ätit en rejäl måltid eftersom han har knäppt upp livremmen. Men det är ingen mat på det lilla cafébordet, kanske har de dukat av det eller har han ätit någon annanstans. Ser ut som han funderar på något, kanske vad han ska ta sig för resten av dagen. När mättnaden väl har släppt!
Fantastiskt att skoputsare finns kvar (bild 2). Kan det verkligen ge en vettig inkomst? Traditionellt rollspel där en svarte mannen servar en vit. Kul med kontrasten mot den unge mannen vars skor knappast behöver eller kan putsas(?). Fina fasader i bakgrunden
I trean ser jag en överviktig trött man som väntar på en motståndare. Han sitter på sidan med svarta pjäser, kanske känner han sig mer trygg med dem, annars väljer en schackspelare normalt de vita pjäserna om valet är fritt. I bakgrunden finns en person med en hoodtröja, som jag upplever lite störande då den är lite väl ljus i förhållande till huvudpersonerna i förgrunden.
I fjärde bilden sitter en kvinna tagit en paus från cyklandet och tar sig tid att läsa lite i den stressande storstadsmiljön. Även i denna bild är det fin konstrastverkan mellan det lugn som kvinnan förmedlar och den intensiva storstadspulsen som man vet finns på gatorna i bakgrunden.
Personen i den femte bilden är en tungviktare som bevisligen är glad i mat, mycket mat. Kanske blir det ändå en smula eller två till duvan. Ännu en gång har du komponerat bilden förtjänstfullt med minst två blickfång!
Den avslutande bilden får mig att fundera på vad tjejen gör och varför? Har nyss tagit på sig kängorna? Eller har hon behövt snöra om dem? Det ser ut att vara ett ganska ruffigt kvarter, vad gör hon där (och vad fick dig att gå dit)? På väggarna finns i mina ögon klotter, inte graffitti, vilket gör väggen orolig och lite skrämmande. Det gör min tidigare fråga än mer relevant!
Slutomdömet blir att jag i första hand fastnar för bild fyra! Sedan följer bild ett och två!
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2017-09-13 19:03
Tackar så mycket Ulf! Jag såg aldrig mannen i första bilden äta, men visst ser han mätt ut! Jag tyckte det var kul med skoputsaren också. Känns klassiskt, sådant man ser i filmer. Att det är en svart som servar en vit, jag det säger väl en del om hur det fortfarande står till i landet och världen också kanske.

Jo, jag borde nog tonat ner "hoodien" i bilden med den trötta schackspelaren. Visst gör duvan mycket för femte bilden! Ibland ska man ha tur.

Sista bilden är inte tagen på ett särskilt ruffigt ställe, det ser ut sådär på en del platser. Inget ställe som kändes otryggt att vistas på. Fast det är ju intressant att bilden ger de vibbarna! Tror att tjejen höll på att rätta till byxorna, jag har för mig att hon drog lite benen längst ner.

Ha det bra under veckans fortsättning!
BJarne