I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blekinge 1: Stenigt i Stilleryd

Helgen i mitten av maj åkte jag på en fotohelg med några kompisar, Ulf och Håkan. Ulf var inte med hela tiden, utan anslöt senare under lördagen. Håkan och jag började vid Stilleryds naturreservat utanför Karlshamn. Efter en stärkande glass hittade vi fram via en del småvägar.

Naturreservatet ligger på en udde i ett typiskt skärgårdslandskap med klippor, skogar och ängar. Därför var det naturligt att en hel del sten hamnade på bilderna. Det fick bli temat för första inlägget från helgen. Det var härligt och mestadels soligt väder samt mitt på dagen, så det var en utmaning att hantera ljuset.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2016-05-28 09:16 | Läst 2101 ggr. | Permalink
Stiligt. Gillar nummer 4 bäst
Svar från Bjarne 2016-05-29 09:55
Tack för kommentaren Kristoffer! Kul att höra vilken du gillar bäst.
Hälsningar, Bjarne
God afton Bjarne! I detta naturreservat har jag inte varit men ska absolut lägga det på minnet. Ser jättetrevlig ut, kanske är klipporna mindre lömska här än i Järnavik!?
I första bilden har du komponerat mycket väl så att en "trappa" leder snett uppåt till det som ser ut som en liten portal till en grotta. Men det är väl(?) "bara" är en glipa mellan stenarna och skuggsidan skapar den effekten?
Bild två är förhållandevis mörk och återspeglar inte det soliga vädret som rådde hela tiden(?). Fint djup i bilden med ett riktigt fint träd i förgrunden och holmar i mellanpartiet respektive bakgrunden.
Upplever även tredje bilden lite mörk. I mina ögon skaver det att bilden är högertung med sina instickande holmar. Visserligen finns det en holme från vänster högt upp i bilden men den är dels liten, dels ensam. Räcker dock inte för att balansera kompositionen, där du möjligen fastnade för den slingrande kurva som bildas av holmarna och stenpartiet i bildens botten?
Fjärde bilden är mycket intressant. 1 + 2 stenar som ligger fint i bergets skåra, som har en härlig färg och vattensamlingar. Det man skulle kunna överväga är att beskära bilden något från nederkanten då det huvudsakliga blickfånget (stenarna) ligger på övre bildhalvan. Visserligen förlorar du det roströda fältet i nederkanten men bilden kommer nog att kännas aningens bättre balanserad.
Sedan avslutas kvintetten av bilder med en komposition som har två rörelseriktningar med sneda linjer, varav den nerifrån vänstra hörnet är den klart dominerande. Bra med "tussen" som avvikande element, vilket gör den till ett fint blickfång.
Att välja fyran till favoritbild var lätt. Sedan blir det svårare. Men jag fastnar just nu för bild 1 och 2, i nämnd ordning.
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-05-29 21:18
Tack för kommentaren Ulf! Hala klippor kan det nog finnas överallt, men vi höll oss ifrån vattnet, så där hände ingen olycka. Nix, ingen grotta i första bilden. Tänkte att den är för rörig, men den fick visst ditt gillande ändå.

Det var lite moln när jag tog bild två och tre, men jag noterar att du tycker att de borde varit ljusare. Jag ska fundera på det! "Holmen" i tredje bilden är för övrigt Hanö. Det var förstås kurvan som bildas som fick mig att ta den bilden.

Bra beskärningstips av bild fyra! Det kan nog funka fint. Jag var lite rädd för att femman skulle bli för grå och enahanda, men du hittar de två rörelseriktningarna jag fastnade för.

Ha en bra vecka du också!
Bjarne