I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blekinge 2: Blommigt i Stilleryd

Fotohelgen i Blekinge fortsätter. Förra inlägget var stenbetonat från Stilleryds naturreservat. Nu blir det lite mjukare motiv, fast från samma plats. I vissa fall har jag lyckats med blomstrens artbestämning, eller snarare tror att jag gjort det! Läsarna får gärna hjälpa till med era kunskaper.

#1

Jag tycker florans bild på rödblära liknar den här.

#2

Styvmorsviol.

#3

Misstänker att det är någon typ av vicker.

#4

Ingen aning, men lite höstkänsla mitt på våren!

#5

Mest suddigt.

#6

Stigen tillbaka till parkeringen var kantad av blåbärsris.

Inlagt 2016-05-29 21:08 | Läst 2376 ggr. | Permalink
Tjusigt, Bjarne!
#3 blir kvällens favorit!
/Niklas
Svar från Bjarne 2016-05-30 18:47
Tack så mycket Niklas! Klokt val av favorit enligt mitt tycke.
Hälsningar, Bjarne
Fantastiskt fina bilder på blommorna, dom tre första har jag svårt att se mig mätt på!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-05-30 18:48
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Björn! Kul att du hittade så många bilder som du gillade lite extra.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne!
Här serverar du flera fina blombilder. Den första är väldigt trevlig; mjukt ljus, fina färger, bra skärpedjupsval där det finns intressant struktur I bakgrunden.
Bilden på styvmorsviolen har en intressant komposition, där blommans placering i nedre högra hornet balanseras av ett oskarpt böjt strå i övre vänstra. Även i denna bild är det en mjuk behaglig färgskala.
Även tredje bilden går i samma fotspår som de två första avseende den fina mjuka färger. I denna bild funderar jag på det relativa tomrummet i bildens övre del. Det finns förvisso struktur i det gröna, men upplever att bilden blir tung mot botten. Till höger om blomman finns tomt utrymme, medan det finns ett strå som slår i vänsterkanten. Så mitt förslag är att beskära bilden snett uppifrån höger.
Fjärde bilden upplever jag som orolig. Det finns strån i relativt god skärpa som går lite kors och tvärs. Det iögonfallande orange bladet stjäl uppmärksamhet från den späda blomman.
Sedan följer en spännande abstrakt studie, som har ett lite dovt murrigt anslag. Jag ser lite olika rörelseriktningar. Ser inget direkt samband mellan dem men bildmässigt fungerar det ändå. Men färgversion av bilden hade nog inte fungerat alls...
Den avslutande bilden visar en slingrande stig. Det kompakta täcket med blåbärsris är slående. Det hårda ljuset gör dock att bilden inte kan mäta sig med flera av de övriga bilderna i ditt inlägg. Och därmed är jag inne på favoriturvalet: det blir 1, 5 och 2 i den ordningen!
Önskar dig en fin fortsättning på långhelgen! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-06-05 18:38
Tack så mycket Ulf! Kul att blombilderna gillas och jag tar tacksamt emot beskärningstipset för bild tre. Fyran är definitivt mer komplex inte lika lättsmält som 1-3. Kul att femman kom så högt i din ranking. Det är ju en mycket annorlunda bild som jag inte alls visste hur den skulle tas emot.
Njut av det som är kvar på helgen!
Bjarne