I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Boxningsdagsgående

Titeln "Boxningsdagsgående" är en otroligt dålig översättning av engelskans "Boxing day walk". Jag tog alltså en promenad på annandag jul. Vad gör man inte för att få folk att klicka på länken? Undrar vad Boxing day egentligen betyder? Jag tvivlar på att man skall boxas den dagen. Kanske är det något med box = låda istället, att man skall lägga saker i lådor?

Hur som helst så är bilderna från en promenad hemmavid i skogen. Jag minns inte om det var före eller efter revbensspjällen. Jag hade bara kompaktkameran i fickan, men det blev lite mer eller mindre oplanerade bilder.

#1
Jag tycker regnvåt mossa har så'n fin lyster.

#2

Boken har den egenskapen att fjolårslöven ofta sitter kvar.

#3

Brutna träd tycker jag ofta kan bli spännande motiv.

#4

RX100:n har lite större sensor än många andra kompaktkameror, så det går att få lite kortare skärpedjup. Den skyldiga till "förödelsen" torde vara Simone.

#5

#6

 

Inlagt 2014-02-01 09:57 | Läst 2721 ggr. | Permalink
Jo, "Boxing Day" lär ha varit dagen när välbeställt folk förväntades ge små lådor med julklappar till tjänstefolk, brevbärare, mjölkbud m fl för att få fortsatt god service. Så någon pugilistisk association finns väl inte där…

Bra bilder; det måste väl ha varit före revbensspjället? Själv hade jag inte presterat sådant efter i alla fall…..
Svar från Bjarne 2014-02-01 10:39
Tack för kommentaren, Per! Intressant med förklaringen till Boxing day också. Nu har jag lärt mig något nytt! Bilderna är tagna mellan halv fyra och fyra, så det är nog efter revbensspjällen i alla fall...
Ha en bra helg!
Bjarne
Riktigt fina bilder från julpromenaden, framförallt närbilderna på det brutna trädet. Ha det gott, LO
Svar från Bjarne 2014-02-01 17:12
Tack för det, LO! Håller med om att de brutna träden blev bäst.
Ha en skön lördagkväll!
Bjarne
Gillar verkligen de fina trädbilderna! Allt gott!
Svar från Bjarne 2014-02-03 07:41
Tack så mycket Dan!
Ha det bra själv!
Bjarne
Hej Bjarne! Bra val att ta med kameran när maten skulle smältas! Härligt många "grönklädda" stenar att hoppa mellan. Om man tycker att man har leksinnet kvar och spänsten i benet. Med det har du väl!? Det finns inget för mig tydligt mönster i stenarna, men jag anar ändå lite naturliga strukturer i mattan. Gillas!
Om jag inte minns galet finns det (åtminstone) två varianter av bok. Den ena fäller bladen, medan den andra behåller sina över vintern. Men kul bild (tvåan) som visar hur barrskogen omfamnar och slukar den lilla boken.
Av bilderna på de nerblåsta och knäckta träden är nummer 5 den i särklass mest spännande. Har aldrig tagit någon liknande bild! Spännande med ögat i övre vänstra hörnet. Ja, hela bilden är mycket trevlig med sitt abstrakta anslag. Min favorit!
Ha en riktigt bra vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-02-03 21:13
God kväll Ulf! Intressant kommentar, tack för den. Du väljer lite andra bilder att kommentera och favoriten var kanske lite överraskande också, men det är bara kul. Jag kan väl avslöja min egna favorit och det är sen sista!
Ha en fortsatt bra vecka!
Bjarne
Gillar verkligen ditt öga för det vardagliga och din färghantering!
Svar från Bjarne 2014-02-03 21:14
Tack så mycket för din kommentar, Annelie! Kul att bilderna föll dig i smaken.
Hälsningar
Bjarne